2009. október 4., vasárnap | By: Sütis néne

Rigó Jancsi , vagy valami hasonló...



Ezt készítettem tegnap este.
( meg persze vadas mártást hús nélkül spagettihez, meg pörköltet, tarhonyát, rizst, meg csalamádét, aztán házi vegetát, tejfölös uborkasalátát....persze ezek egy része még ma fejeződőtt be, ilyenkor érzem kevés a nap 24 órája....
aztán még vár rám az alma lereszelése, aztán a sárgarépák, zöldségek elrakása...no meg vasalás (fúj-fúj), més még fel kéne mosnom a lakást is.....
megyek is és inkább lefekszem ...;-DDD )

Rigó Jancsi-szerintem:
Sütöttem egy kakaós piskótát: így + 4 ek. kakó, 1 tk fahéj

Vízgőz fölött megolvasztottam 200 g étcsokit + 2-3 ek. kakóport+ egy kevés porcukrot (ízlés szerint), 7 dl tejszínben ( esetemben Hulala), majd hűtöttem.

Ezután kettévágtam a tésztát, ment bele a felvert krém, és kész is.
A tetejére már nem tettem csokit, az már túl sok lett volna a jóból. ;-D

2 megjegyzés:

Kata írta...

Remek ötletet adtál :o) Köszönöm!
A piskóta sül ( saját recept ), a krém hűl :o)

Sütis néne írta...

örülök neki! :-)