Igaz, mostanság a húgommal belelendültünk a játékokba- amint az látható az előző bejegyzéseknél -, ő is küldözgetett be dolgokat, én is...hátha nyerünk valamit.... végülis, próba, szerencse , így karácsonyra jó lenne , ha lenne.... :-)
De azért persze nem felejtettem el, hogy jön a karácsony..mit jön--vágtat felénk.... ;-)))
Szóval ismét készültek habkarikák (mint ahogy már jó pár éve).
Megmutatom, milyenek lettek az ideiek. Az eredeti arányokhoz tartottam magam, vagyis: ahány gramm fehérje, háromszor annyi porcukor kell hozzá, és egy kevés citromlé.
Először elkezdtem felverni a fehérjét, majd apránként hozzászitáltam a porcukrot, és ment bele a citromlé is. Mielőtt teljesen megkeményedett volna, feltettem egy edénybe vizet forrni, és erre tettem a fehérjés edényt, és most már nem túl sokáig (nem úgy mint tavaly) vertem gőz fölött is. Ezután kissé hagytam hűlni, mert melegen elfolyósodik a habzsákban, (de sokáig ne álljon, mert akkor megkeményedik), majd formára nyomtam, és 50 fokon kb 1 órát szárítottam. És utána eldugtam a család elől. :-)))
Viszonylag gyors, finom, és garantáltan színezék ill. tartósítószer mentes!:-)
2 megjegyzés:
Szeretem a habkarikát, még csak egyszer készítettem, de azt sem mostanában. Jó, hogy jöttem, ezt a receptet elkészítem. Ha szabad, elmentem:))!!
persze, vidd csak. én épp tegnap készítettem el az ideieket! ;-)
Megjegyzés küldése