Szeretem, bár ritkán készítem. A lányom is szereti, mint kiderült. De ő persze csak a levét....no nem baj, én megettem a gyümölcsöket helyette is! :-)
Előnye ennek a levesnek, hogy tényleg nagyon hamar készen van.
Az az igazság, hogy én hajlamos vagyok úgy sütni - főzni, hogy nem méricskélek. Ez most is így volt, így csak nagyjából írom le mi került bele.
Gyümölcsleves
Hozzávalók:
- gyümölcsök( nálam cseresznye, meggy és alma)
- méz
- 1 db fahéj, 5 db szegfűszeg
- 1 ek. liszt
- kb 1 dl tejföl
A gyümölcsöket feltettem főni, a levükkel együtt ( plusz vízzel) , és a fűszerekkel.
Miután megpuhultak (elég hamar), elkészítettem a habarást, majd szűrő segítségével a levesbe kevertem, hogy ne maradjanak benne csomók. Főztem még egy rövid ideig, majd miután lezártam, mézzel édesítettem.
Gyors és finom.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta! Legtöbbször így készítem én is a gyümölcslevest és dettó az én lányom is csak a levét szereti.:))
Köszönöm!
Ezek szerint nem csak az én lányomnak vannak egyedi igényei... ;-D
Megjegyzés küldése