2007. szeptember 26., szerda | By: Sütis néne

Bagolyszem készült a VKF. IX-re


Igen, jól látja mindenki, én is beneveztem eme megmérettetésre.
Őszintén bevallom,1 hónapja még nem is hallottam róla, de senki ne ítéljen elhamarkodottan, hisz a világhálón is csak 5 hónapja létezem....
A téma mint belsőség, hm.... ötleteim lettek volna rá, csakhogy
1. nem eszem olyat aminek szeme van-kivétel a mai recept :-)
2. a drága férjuram igencsak behatároló ízlése végett, ha elé raknék valami guszta szívecskét, májacskát,nyelvet, velőt, fület, avagy farkat, tuti kifutna a nagyvilágból .........
nos ezen tényezők miatt döntöttem az alternatíva mellet, azaz a belsőség csak az étek nevében lészen fellelhető! :-D
Nos nem is hímezem-hámozom tovább, hanem sütöm...........


Bagolyszem- ahogy én látom, és sütöm :-)


Hozzávalók:

- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 2 ek. kakaó
- 4 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor


A tojásokat szétválasztom-minő csoda és meglepetés.....
A fehérjéből kevés sóval kemény habot verek, míg a cukrot óvatosan adagolom hozzá.
Ezután óvatosan belekeverem a tojások sárgáját, a kakaót és a sütőporos lisztet.
Egy akkora tepsit bélelek ki sütőpapírral, mint amekkora a sütő nagysága-már ami pont beleillik a sütőbe/de ha nincs ilyen, akkor is törekedjünk rá, hogy minél nagyobbat használjunk/!
Ezután belesimítom a masszát, majd 165 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm.
Ha elkészült még melegen felcsavarom és hagyom hűlni.


Töltelék hozzávalók:


- 1 cs. tejszínes, vagy vaníliás pudingpor
- 4 db banán
- és most az én esetemben a hitelesség végett egy kevés mazsola-elvégre szemekről beszélünk, és ehhez szembogár is dukál...........
Elkészítem a pudingot- a leírás szerint-, a tésztát kitekerem, ráhelyezem a banánokat- alias szemeket- erre ráöntöm a pudingot, és az egészet felgöngyölítem.

Máz hozzávalói:

- 10 dkg étcsoki
- 7 dkg cukor
- kevés víz
- 5 dkg vaj



A csokoládét felolvasztom cukorral és a vízzel, majd belekeverem a vajat.
Ráöntöm a tészta tetejére, és hagyom kihűlni.
Az elkészült szem másnap a legfinomabb, mikorra a puding átveszi a banán aromáját.
Tehát javaslom várjunk vele- ha tudunk... :-)
Jó szemezgetést! :-)

2 megjegyzés:

Netti írta...

Elkészítettem a leírtak alapján a sütit de a krém borzalmasan folyt:Amúgy finom volt meg minden csak........

Sütis néne írta...

Sajnálom, pedig a puding nem szokott folyós maradni,legalábbis általában besűrűsödik, már főzés közben. Ha mégsem, akkor meg kell várni, hogy jól kihűljön, akkor biztosan nem folyik ki.