2007. szeptember 29., szombat | By: Sütis néne

Fűszeres pogácsa


Nos, mivel ma nincs mesélhetnékem , aminek gondolom páran örülnek ... :-), sőt kedvem sincs-kivételesen - sokat pötyögni a gépen, ezért csak úgy natúran írom is a receptet, mely saját találmány.... aki szereti a különlegeset, csak annak ajánlom! :-)


Fűszeres pogácsa

Hozzávalók:

- 10-12 dkg margarin

- 35 dkg liszt-ennek egy kis része teljes kiőrlésű búzaliszt

- 2 ek. joghurt

- 1/2 tk. só

- 1/8 dl olíva olaj

- 2 dkg élesztő

- 3-4 db bazsalikom levél

- 1 csokor metélőhagyma/snidling/

- 1 db közepes paradicsom


Az élesztőt kevés tejben felfuttatom.

A felfutott élesztőt, lisztet, a margarint, joghurtot, sót és olíva olajat egy tálba rakom.

Hozzáteszem a friss mosott bazsalikom levelet-aprítva.

A snidlinget, melyet szintén megmosok, ollóval belevágom a masszába.

A paradicsomot apró kockákra vágom, héjával együtt, és kissé összenyomkodom hogy ne legyen darabos.

Mindezt jól össze kell dolgozni.

Könnyebbség, ha van kenyér sütő gép, mert akkor az elvégzi a munka java részét!

Abba csak bele kell dobálni mindent, aztán dagasztatni.. :-)

Ha jól kidolgozott a tészta, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Utána lisztes deszkán kinyújtom, hajtogatom, majd újra kelesztem.

Ezt összesen 3-szor kell/ene/ ismételni. :-)

Nos, ha valaki nem akar ezzel babrálni, akkor csak nyújtsa ki, aztán lehet szaggatni.

Ezután a tetejüket lekenem egy felvert tojással.

A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezem , majd 165 fokon, 25 perc alatt megsül.