No igen, tigris kifli, papagáj szelet, most meg zebra süti? lassan már állatkertet nyithatok...... :-)Meg is tenném, ha nem lennék annyira ellene az állatkerteknek-ha már így szóba került-.
Bizony ez egy olyan dolog, ahová nem szívesen megyek, még akkor sem ha a gyerkőcömnek tetszene....
Igaz ő még kicsi, tehát fel sem fogná milyen szörnyű dolog is azért bezárni bármit is egy apró ketrecbe, hogy aztán a népes ember sereg megbámulhassa......szerintem szörnyű dolog.....
Akkor már inkább a vadaspark, ott legalább -viszonylag- szabadon élhetnek.
Azért is mondom hogy viszonylag, mert szerintem egyre kevesebb olyan terület van ahol bármilyen állat is szabadon élhetne, messze tőlünk, akik jót nem, csak rosszat okozunk nekik-
persze ez vonatkozik az egész Földre, természetre........
De félretéve az ilyen komor gondolatokat, itt az én "állatkertem" következő példánya! :-)
Zebrasütemény
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 260 g porcukor
- 8 ek víz
- 10 ek. olaj
- 260 g porcukor
- 8 ek víz
- 10 ek. olaj
- 260 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 ek. kakaó
- 6 g sütőpor
- 1 ek. kakaó
krém hozzávalók:
- 4 ek. étkezési keményítő
- 500 ml tej
- 250g margarin
- 150 g porcukor
- 3 ek. rum
- 500 ml tej
- 250g margarin
- 150 g porcukor
- 3 ek. rum
A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, majd félreteszem.
A 4 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral. a vízzel és az olajjal.
Ezután hozzáteszem a lisztet, melybe belekevertem a sütőport és felváltva adagolom, a habbá vert tojásfehérjével. Óvatosan kell vele dolgozni, nehogy megtörjön a hab.
Nem géppel, hanem kézzel keverjük!!!!! A legjobb hozzá egy fakanál.
A masszát kétfelé veszem, majd az egyikhez hozzákeverem a kakaót.
Két őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a kakaós és a fehér masszát, külön-külön.
Sütőben, kb. 160-170 fokon sül 25-30 percig.
Eközben elkészítem a krémet: a keményítőt összekeverem a tejjel és felfőzöm.
Ha kihűlt, hozzáadom az előzőleg már habosra kevert margarin, és porcukor egyvelegét, és a rumot.
A megsült és kihűlt tésztákat felszeletelem.
A krémmel összeragasztok 1 fehér, és 1 kakaós tésztát, amíg az alapanyag el nem fogy.
Egy kevés krémet kell hagyni a külsejére is, amivel bekenem.
Jó nagy adag lesz belőle, és nagyon finom, ajánlom mindenkinek!
A 4 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral. a vízzel és az olajjal.
Ezután hozzáteszem a lisztet, melybe belekevertem a sütőport és felváltva adagolom, a habbá vert tojásfehérjével. Óvatosan kell vele dolgozni, nehogy megtörjön a hab.
Nem géppel, hanem kézzel keverjük!!!!! A legjobb hozzá egy fakanál.
A masszát kétfelé veszem, majd az egyikhez hozzákeverem a kakaót.
Két őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a kakaós és a fehér masszát, külön-külön.
Sütőben, kb. 160-170 fokon sül 25-30 percig.
Eközben elkészítem a krémet: a keményítőt összekeverem a tejjel és felfőzöm.
Ha kihűlt, hozzáadom az előzőleg már habosra kevert margarin, és porcukor egyvelegét, és a rumot.
A megsült és kihűlt tésztákat felszeletelem.
A krémmel összeragasztok 1 fehér, és 1 kakaós tésztát, amíg az alapanyag el nem fogy.
Egy kevés krémet kell hagyni a külsejére is, amivel bekenem.
Jó nagy adag lesz belőle, és nagyon finom, ajánlom mindenkinek!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése