Papagáj szelet
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás puding
- 2 ek. kakaó
- 1 cs. puncs puding
A tojásokat összekeverem a cukorral és a margarinnal-amit előtte a mikróban fel szoktam olvasztani.
Apránként hozzáteszem a tejfölt, a lisztet és a sütőport.
A masszát 3 felé veszem, az elsőhöz hozzákeverem a vaníliás pudingot-lehet bele reszelni egy kis citromhéjat , illetve ízesíthető vaniliarúd belsejéből kibányászott magocskákkal is.
A második adaghoz hozzá teszem kakaót, a harmadikhoz pedig a puncspudingot-ebbe esetleg egy pici rum is mehet.
2 őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, majd rétegezem a keverékeket: alulra a vaníliás, erre a kakakós, felülre pedig a puncsos réteg kerül.
Picit elsimítom és előmelegített sütőben sütöm 170 fokon, kb. 30 percig.
Figyelem! mivel tejfölös, ezért a belseje lassabban sül, ajánlom a tűpróbát!
Hatalmas adag lesz belőle, de gyorsan el is fogy.
Nagyon szeretem készíteni, mert nagyon gyorsan kész és sokáig puha, friss marad/na/... :-)
6 megjegyzés:
Ez milyen finom :-). Nagymamám régen gyakran sütötte, nagyon szerettük. Ha jól emlékszem, ő kicsit kevesebb kakaóval készítette, világosabb volt. A külsejét pedig mindig bevonta citromos cukormázzal, ettől még kissé savanykás is volt, nem lett túl édes.
kedves, gigi!
örülök ,hogy szép emlékeket ébresztett benned a recept!
mi is nagyon szeretjük, gyakran készítem...! :-)
Ebbe a szép fotóba ütköztem az elébb a sütigyár.hu-n. Egy Kriszta nevű hölgy töltötte fel a képet, és a recept szövegét egy az egyben (ha te vagy Kriszta nem szóltam).
Üdv, BZsuzsi
Zsuzsi!
köszönöm, hogy szóltál.
úgy látszik ez a receptem nagyon kapós...csak legalább kérdeznék meg mielőtt elviszik innen:-(
Kedves Sütis néne!
Én ma sütöttem meg, és nagyon finom lett, de nagyon csúnya, nem olyan szép mint a tiéd. Nem tudom miért. A három féle tészta összefolyt, a barna nem lett olyan szép sötét, és szétakart folyni.
Tudsz rá megoldást?
Katinka!
nem tudom mitől folyhatott szét, mert a tészta elvileg nem híg, olyan félsűrűnek kell lennie.esetleg a tejföl volt hígabb?
ha pedig nem elég sötét a kakaós rész, nyugodtan tegyél bele több kakaóport.
ill. amikor egymásra rétegezed a tésztát, óvatosan, épp hogy csak el kell simítani egy-egy réteg tetejét.nem szabad nyomni bele, vagy erősen elkenni. akkor nem folyik össze a többféle szín.
Megjegyzés küldése