2007. szeptember 18., kedd | By: Sütis néne

Pizza, te csodás!



Mióta 12 éves koromban Olaszországban jártam, tagadhatatlanul az olasz konyha hódolója lettem. Addig nem is hallottam a spagettiről, pizzáról, és bizony kiwit is ott ettem életemben először..........még ma is emlékszem arra a süteményre amin megláttam azt a zöld valamit, és az íze már akkor megfogott.............
Visszatérve a pizzára, az igazi olasz pizzának nincs párja, amiket én sütök, meg se közelíti azt az ízvilágot, de azért próbálkozom........ :-)
Összességében ha választhatnék országot Olaszországban szívesen élnék, ott teljesen más az emberek életstílusa, sokkal szabadabbak, barátságosabbak, élettel telibbek.
Mindez természetesen az étkezésükben is megnyilvánul, az a sok finom saláta, zöldség, gyümölcs, tésztafélék...............ide mindenki gondoljon egy nagy sóhajt........ :-)
Pizza tészta
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-1 dl kefir
-2 dl víz
-2 ek. olivaolaj
-só, cukor ízlés szerint
-1/3 -ad élesztő
-fűszerek:bazsalikom, oregáno........
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kb. 1 óra alatt letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztem, majd formázom .
A pizza feltétjét bármi képezheti, csak fantázia és ízvilág kérdése.
Én most paradicsomszószt, pritamin paprikát, brokkolit, kukoricát, sajtot, és hagymát tettem rá.
Ha már rajta a sok finomság mehet vissza a sütőbe, 170 fokon kb. 25 percre és már ehetjük is!
Jó étvágyat hozzá!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gondolom, buta kérdés, de az élesztőt előtte fel kell futtatni? :$

Sütis néne írta...

Sütis néne írta...

Én sosem szoktam felfuttatni, de én kenyérsütőgéppel dolgoztatom össze.

egyébként ezt a pizzát ajánlom figyelmedbe, én már csak eszerint sütöm, ez az igazi pizza íz ( és ez a recept szárított élesztőt használ, ezt tuti nem kell futtatni!) :-) :

http://sutisnene.blogspot.com/2009/11/tokeletes-pizza.html

Névtelen írta...

Mielott rateszem a hozzavalokat a tesztara hany fokon es hany percig kell sutni a tesztat?

Sütis néne írta...

Kedves névtelen!
kb 15 percig szoktam elősütni, 160 fokon.