Igen, ahogy én készítem...mert többféleképp is láttam-hallottam már, és már én is kísérleteztem vele jó párszor, hogy hogy lenne a jobb... jelentem - azt hiszem-megtaláltam!
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- fél kg disznó comb
- majoránna
- só, bors, pirospaprika
- olaj
A krumplit meghámozom, kis kockákra szeletelem.
Egy tepsit kiolajozok,kevés vizet is teszek hozzá, majd mehet bele a krumpli.
Sózom, majoránnát hintek rá, lefedem alufóliával és 165 fokon sütöm kb. 20 percig, majd fólia nélkül még 10 percet.
Eközben elkészítem a húst: amit szintén kockákra vágok, kis olajon megpirítom, majd felöntöm egy kevés vízzel-hogy ellepje.
Sózom, borsozom, majorannázom, és fedő alatt puhára főzöm.
Ha elkészült a krumpli és a hús, csak egyszerűen összeöntöm, kevés pirospaprikát hintek rá, majd óvatosan összeforgatom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése