2007. október 23., kedd | By: Sütis néne

Gesztenyés-meggyes fonott kalács




Gesztenyés-meggyes fonott kalács


Hozzávalók :


- 25 dkg liszt

- 1 tojás

- 2.5 dkg porcukor

- 1 csipet só

- 3.5 dkg margarin

- 1 citrom reszelt héja

- 2.5 dkg élesztő

- 1 dl tej


töltelékhez:


- 25 dkg gesztenyepüré

- 10 dkg margarin

- ízlés szerinti porcukor

- kb. 15 dkg meggy(fagyasztott, vagy befőtt)

- 10 dkg darált, natúr mogyoró

- 1 mk. fahéj


A tésztához valókat belerakom a kenyérsütő gépbe, és jól összedolgoztatom vele a tésztát, ill. meg is kelesztem benne.

Ezalatt elkészítem a krémet: a gesztenyét összekeverem a puha margarinnal, porcukorral, kevés fahéjjal.

Ha megkelt a tészta, 2 felé vágom, majd egyet-egyet kinyújtok, megkenem a gesztenye krémmel, rászóróm a meggyet, és meghintem darált mogyoróval.

Ezután feltekerem a hosszabb oldaláról, majd hosszában kettévágom.

Úgy fonom össze, hogy a vágott oldal legyen mindig felül.
Ismét kelesztem egy 20 percet, majd lekenem 1 tojás sárgájával.

Előmelegített sütőben, 30 percig 170 fokon sütöm.


megjegyzés: az eredeti recept, Margit2 oldaláról származik