Gesztenyés-meggyes fonott kalács
Hozzávalók :
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 2.5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 3.5 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 2.5 dkg élesztő
- 1 dl tej
töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg margarin
- ízlés szerinti porcukor
- kb. 15 dkg meggy(fagyasztott, vagy befőtt)
- 10 dkg darált, natúr mogyoró
- 1 mk. fahéj
A tésztához valókat belerakom a kenyérsütő gépbe, és jól összedolgoztatom vele a tésztát, ill. meg is kelesztem benne.
Ezalatt elkészítem a krémet: a gesztenyét összekeverem a puha margarinnal, porcukorral, kevés fahéjjal.
Ha megkelt a tészta, 2 felé vágom, majd egyet-egyet kinyújtok, megkenem a gesztenye krémmel, rászóróm a meggyet, és meghintem darált mogyoróval.
Ezután feltekerem a hosszabb oldaláról, majd hosszában kettévágom.
Úgy fonom össze, hogy a vágott oldal legyen mindig felül.
Ismét kelesztem egy 20 percet, majd lekenem 1 tojás sárgájával.
Előmelegített sütőben, 30 percig 170 fokon sütöm.
megjegyzés: az eredeti recept, Margit2 oldaláról származik
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése