Paradicsomos muszaka
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 2 fej hagyma
- 2 db fokhagyma
- 30 dkg darált sertéshús
-1.5 dl tejszín
- 5 dl tej
- 15 dkg eidami sajt
- 4 dkg margarin
- 3 ek. liszt
- só, bors, szerecsendió
- étolaj
A lisztet a margarinnal fehéredésig keverem, gyenge láng felett, majd hozzáöntöm a tejet, és belereszelem a sajtot.
A végén hozzá öntöm a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.
A krumplit megpucolom, majd uborka reszelőn vékonyra vágom.
A paradicsom konzervből kihalászom a paradicsomokat, és apróra vágom.
A hagymát és a fokhagymát szintén felaprítom, majd olajon megdinsztelem.
Hozzáöntöm a darált húst és készre sütöm. Kicsit sózom.
Egy nagy tepsit kiolajozok, belerétegezem a krumplit, megsózom, erre mehet a paradicsom, majd a hús, végül a mártás.
A rétegezést addig folytatom, míg az összes hozzávaló elfogy.
A tetejére egy kevés margarint morzsolok, és reszelt sajtal meghintem.
Lefedve 1 órát sütöm , 170 fokon.
Jó étvágyat hozzá!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése