Sütőtökös kenyér
Hozzávalók:
- 250 g sütőtök
- 150 ml tejföl
- 80 ml víz
- 45 ml olaj
- 575 g kenyérliszt
- 10 g kukoricaliszt
- 30 ml cukor
- 10 ml só
- 1. 2 dkg élesztő
A sütőtököt előre megsütöm, majd a belsejéből kikanalazok annyit, amennyi a kenyérhez szükséges.
A hozzávalókat vagy kenyér sütő géppel, vagy egyéb módon összedolgozom, és kb. 1 órát langyos helyen kelesztem.
Ha megkelt, megformázom a kenyeret, és ismét letakarva kelesztem kb. 40 percig.
Ezután 3 helyen bevágom a tetejét, és még hagyom kb. 20 percig, amíg a vágás kellően szétnyílik.
Ezután jól lespriccelem a tetejét, és sütőben, lefedve, 200 fokon sütöm, kb. 50-60 percig.
Hidegen , esetleg langyosan szeletelhető.
Nagyon ízletes-egyébként nem kell megijedni nem nagyon érződik rajta a tök-a férjem nem is jött volna rá, ha nem mondom neki, bár mondjuk az ő ízlelő bimbóiról amúgy se lehet sok jót elmondani....mert ugye ami nincs az nincs... :-).
Viszont sokáig puha marad tőle a kenyér, és gyönyörű sárga színben pompállik :-) , ami a képeken sajna nem teljesen látható.... :-(
Tehát ha látni szeretnénk, milyen eredetiben, nincs mit tenni, ki kell próbálni! :-)
2 megjegyzés:
"bár mondjuk az ő ízlelő bimbóiról amúgy se lehet sok jót elmondani....mert ugye ami nincs az nics... :-)"
:))))))))))))))))))))))
hm, na igen... :-D
Megjegyzés küldése