Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2008. március 27., csütörtök
|
By:
Sütis néne
Pár gondolat...
Kedves Olvasóim!
Úgy tűnik, ezentúl kevesebb időm lesz ide írogatni, mivel 1 hét múlva újra munkába állok...addig pedig elég sok elintézni valóm van, ez ügyben (is).
Ez egyrészt jó hír, hisz manapság tényleg örülhet az, akit a gyes után visszavesznek a munkahelyére, másrészt pedig elég nagy változás lesz az eddigi "nyugalmas" 3 év után... ;-)
Mivel ezután ritkábban fogok sütni-főzni, így ritkulnak majd a bejegyzések is... persze azért nem fogok eltűnni! :-)
de félre bú és bánat, következzenek a kalácsok, melyeket húsvétra készítettem:
a recept egyébként nem az én érdemem, hanem max konyhájáé , melyet ezúton is köszönök neki, mert többféle módon készítettem már kalácsot, de eddig ezzel a recepttel lett a legjobb! :-)
A két képen egyébként eltérő módon készültek a tészták (persze ezalatt nem (csak) a külsőt értem).
Az eltérés tehát annyi, hogy az egyikhez az eredeti recept szerint szárított élesztőt, míg a másikhoz friss élesztőt használtam.
Szárított élesztővel eddig még nem dolgoztam, mert valahogy nem voltam biztos a sikerben, ha ezt használnám - de persze működik ezzel is... :-)
Pár eltérést azért észre vettem a 2 élesztő fajta között:
- a szárítottal készült kalács ízén kevésbé érezhető az élesztő íz: ami jó pont
- ugyanezen kalács viszont állagra kissé tömörebb, mint a friss élesztővel készült, ami persze nem feltétlenül rossz
- a friss élesztős jobban megkelt, tehát levegősebb lett a tészta, viszont tényleg erősebben volt érezhető az élesztő íz
-megállapíthatom, hogy nekem kalácsnál a szárított élesztős változat jobban ízlett, tehát ezentúl ha sütök , csakis ezzel készítem majd!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
2 megjegyzés:
Köszönöm szépen! Sok sikert a munkához, de remélem azért postolunk:-))
Pár szó az élesztőről: tudom hogy elvetemült dolog a szárított élesztő használata, de igazából a kényszer vitt rá. Az év bizonyos szakában csak néha jutok a sütő közelébe, és nem tudom kiszámítani hogy mikor, ezért is született ez a megoldás. A másik pedig az hogy párszor csalódnom kellett a friss élesztőben (naív vásárló nem nézi meg a boltba mikori is az élesztő és oda adják neki azt ami 3 nap múlva jár le, ezt persze akkor veszi észre amikor már bőven lejárt.)
max
u.i.: mailokat megkaptad?
Én is köszönöm, mondjuk fura lesz újra dolgozóba járni, az biztos...!;-P
és persze, mint írtam nem tűnök el, csak hát ugye vége a "láblógatásnak"...:-D
szerencsére nekem eddig még mindig jók voltak az élesztőim, én meg épp ezért nem próbáltam eddig a száraz változatát...
és igen , negjöttek az emilek is, köszi! ;-)
Megjegyzés küldése