Már egy ideje gondolkodom, mihez kezdjek azokkal az almákkal, melyek már kicsit romlásnak indultak, de nagy részük még menthető.
Hát íme:
Alma édes morzsával
Hozzávalók:
- 4-5 db alma
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg zabpehely
- 6 ek. porcukor
- 1 tk. fahéj
- 0.5 dl Sangria
Az almákat meghámoztam, kiszedtem a magházukat, és közepesen vastag cikkekre vágtam.
Egy tűzálló tálat kivajaztam ,az almákat pedig egymás mellé bele rakosgattam.
Kevés kristálycukorral megszórtam (de ne legyen édes, inkább maradjon savanyú), rászórtam a fahéjat és ráöntöttem a gyümölcsbort.
A lisztet, vajat, porcukrot, zabpelyhet kézzel összemorzsoltam, majd az almára hintettem.
160 fokon 30 percig sült.
Nagyon finom lett, a teteje édes és ropogós, míg az alma puha és kissé savanykás! :-)
Hozzávalók:
- 4-5 db alma
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg zabpehely
- 6 ek. porcukor
- 1 tk. fahéj
- 0.5 dl Sangria
Az almákat meghámoztam, kiszedtem a magházukat, és közepesen vastag cikkekre vágtam.
Egy tűzálló tálat kivajaztam ,az almákat pedig egymás mellé bele rakosgattam.
Kevés kristálycukorral megszórtam (de ne legyen édes, inkább maradjon savanyú), rászórtam a fahéjat és ráöntöttem a gyümölcsbort.
A lisztet, vajat, porcukrot, zabpelyhet kézzel összemorzsoltam, majd az almára hintettem.
160 fokon 30 percig sült.
Nagyon finom lett, a teteje édes és ropogós, míg az alma puha és kissé savanykás! :-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése