Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2008. november 27., csütörtök
|
By:
Sütis néne
Csokoládés finomság - sütés nélkül
Ha ideges vagyok vagy valami bajom van, általában nekiállok sütni, persze valami édességet.
Ez tuti módszer, mert kikapcsol, eltereli a gondolataim, alkotok és élvezem.
Tehát a végén jobb kedvem lesz, plusz utána el is lehet fogyasztani az alkotást! ;-D
Így volt ez tegnap is, ez készült, habár sütni éppenséggel nem kellett:
Csokoládés finomság sütés nélkül
Hozzávalók:
- 200 g babapiskóta
- 1 tojás sárgája (de 2 is lehet)
- 1 l tej
- kb. 10-15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- kb. 8 ek. keményítő
- nescafe kb. 4 ek.
- 2 ek rum
- víz a kávéhoz
A tejet és a tojássárgát összekeverem, felteszem a gázra, közben állandóan keverem.
Mikor már forr, beletördelem a csokoládét, hozzáöntöm a cukrot, és tovább főzöm, kisebb lángon, míg a csoki elolvad.
A keményítőt kevés vízzel kikeverem, majd a csokis tejhez öntöm.
Egyszer felforralom, majd félrehúzom.
Ha túl híg lenne, még lehet hozzá keményítőt tenni, ismét felforralva.
A kávét a vízzel és rummal kikeverem, majd ebbe mártom a babapiskótát.
De épp csak mártani szabad, nem kell benne állnia!
Ezután jön a rétegezés:
Egy magas peremű nagyobb edénybe, tálba , akármibe egy sor kávés piskótát teszek, erre ráöntöm a krém felét. Ismét a kávés piskóta , majd a krém jön.
Ha már nem meleg az édesség, mehet a hűtőbe, egy pár órára.
Nagyon finom, hamar megvan, de nagyon hamar el is fogy(tapasztalat, mert már sokszor készítettem, és általában egy napot sem ér meg!);-D
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
2 megjegyzés:
Azt szeretném kérdezni, mert, hogy nagyon tetszik a recept, hogy a végén, ha összeállt/összehűlt, akkor kiborítos a formából? Vagy kivágod? Nem tapad bele? Vagy esetleg folpack-kal kibélelni rétegezés előtt a tálkát? Mert én egy őzgerincben, vagy téglaalakúban gondoltam belerakni. Köszi a választ előre is. Klasz a blogod!
Ofélia
én téglalap alakú jénaiban szoktam készíteni. de nem borítom ki, csak szeleteket vágok, szépen kijön belőle. de persze folpackkal is ki lehet bélelni- ha formára akarod-, csak akkor fennáll a veszélye, hogy ha lágyabbra sikeredik a krém, akkor szétesik.(mondjuk ez megelőzhető ha zselatint is teszel hozzá, akkor biztos megtartja a formát)
Megjegyzés küldése