2008. december 6., szombat | By: Sütis néne

Citromos sütemény



Tipp maradék fehérje hasznosítására:

Citromos sütemény

Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje

- 18 dkg cukor

- 12 dkg liszt

- 2 db citrom leve és héja

A fehérjét habbá verjük a cukorral, a citrom levével, héjával.
A lisztet fakanállal keverjük bele.
Kibélelt formában sütjük, 165 fokon 25 percig. Ez lehet püspökkenyér forma, vagy őzgerinc forma is.
A tetejét tortabevonóval díszítjük.
Időnként szoktam bele mindenféle aszalt gyümölcsöt, mazsolát, diódarabokat ill. csokidarabokat is tenni.
Most nem volt kedvem, így csak natúran készült.
Az állaga nem a megszokott piskóta, ez tömöttebb és kissé ruganyosabb is, de ettől függetlenül finom ! :-)

3 megjegyzés:

Adrienn írta...

Köszönöm a receptet. Mi almát raktunk bele,meg tortadarát. Nagyon finom lett!

Sütis néne írta...

örülök, hogy ízlett! :-)

Zsuzsa írta...

A decemberi fehérjetúltermelés kapcsán többször megsütöttem ezt a citromost, abszolút siker nálunk. Kevés vajjal kevert olvasztott étcsokit csorgatok a tetejére.