Tipp maradék fehérje hasznosítására:
Citromos sütemény
Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 db citrom leve és héja
A fehérjét habbá verjük a cukorral, a citrom levével, héjával.
A lisztet fakanállal keverjük bele.
Kibélelt formában sütjük, 165 fokon 25 percig. Ez lehet püspökkenyér forma, vagy őzgerinc forma is.
A tetejét tortabevonóval díszítjük.
Időnként szoktam bele mindenféle aszalt gyümölcsöt, mazsolát, diódarabokat ill. csokidarabokat is tenni.
Most nem volt kedvem, így csak natúran készült.
Az állaga nem a megszokott piskóta, ez tömöttebb és kissé ruganyosabb is, de ettől függetlenül finom ! :-)
3 megjegyzés:
Köszönöm a receptet. Mi almát raktunk bele,meg tortadarát. Nagyon finom lett!
örülök, hogy ízlett! :-)
A decemberi fehérjetúltermelés kapcsán többször megsütöttem ezt a citromost, abszolút siker nálunk. Kevés vajjal kevert olvasztott étcsokit csorgatok a tetejére.
Megjegyzés küldése