Bevallom ez már egy régi receptem... mivel sajnos visszaestem, és megint az influenza gyötör, enni sem igen tudok, nemhogy főzni... :-(
De már régen írtam ide receptet, ezért küldöm ezt az egyszerű édességet mindenkinek, aki ki szeretné próbálni! ;-)
Tejszínhabos banán álom
Hozzávalók:
- 2 db banán
- 100 g főtt, áttört gesztenye Ha esetleg nincs kéznél eredeti gesztenye, fagyasztott, natúr gesztenyepürével is helyettesíthejük.
- 60 g puha vaj
- 40 g porcukor
- 1 evőkanál barnarum
- 1 dl tejszínhab
- friss gyümölcs (jelenleg mandarin)
Egy tálba tesszük a már előzőleg megfőzött, tisztított, áttört gesztenyét (vagy fagyasztott gesztenyepürét, ez esetben ezt ki kell olvasztani).
Hozzátesszük a puha vajat, a porcukrot és a rumot, majd jól elkeverjük az összetevőket
A banánokat meghámozzuk, majd mindkettőt hosszában félbevágjuk.
Egy kiskanállal kikaparjuk a banánok belsejét, és hozzátesszük a gesztenyepüréhez, jól elkeverjük benne.
A kész masszával megtöltjük a banánok belsejét. Addig töltjük őket, míg az összes püré el nem fogy. Ezután visszahelyezzük a banánok tetejét és kicsit összenyomjuk.
Habbá verjük a tejszínt.
A tejszínhabbal bevonjuk a banánok tetejét, majd díszítjük, ezt követően rövid időre hűtőbe helyezhetjük, de hűtés nélkül is finom.
3 megjegyzés:
Attól, hogy egyszerű-még álomszép...Jobbulást!
Köszönöm! :-)
Ó, micsoda isteni desszert! Szivesen elmajszolgatnék most egyet! :)
Megjegyzés küldése