2009. július 24., péntek | By: Sütis néne

ismét fagylalt....




Egyik kedves olvasómnak próbálok azzal segíteni, hogy lefotóztam kb. milyen sűrűségűre szoktam főzni a fagylalt alapot.

Ez most éppen csokifagyi ( mivel a lányomnak ez a kedvence), és kicsit nagyobb adaggal készült.

Van benne 4 tojássárga, 2 dl tejszín, 4 dl tej ( tej és tejszín minél magasabb zsírtartalmú legyen), 10 dkg étcsoki, kb 5 dkg kakaópor, és cukor ízlés szerint.ja és kb 1 tk fahéj (mert ez meg az én kedvencem, mármint a fahéj ugye. egyszer csinálok fahéj fagyit is, csak az a bibi, én szeretem egyedül...nem baj, legalább nem kell osztozkodnom!;-D)

tehát így néz ki főzés közben a massza:




főzés után ilyen ( már főzés közben kellően be kell sűríteni ):



és 1 napos hűtőben tartózkodás után: (persze itt még nem kevertem össze, összekeverve kissé folyósabb, szépen lehet önteni.)


3 megjegyzés:

Scofield írta...

ejha

Frici írta...

Hőségben igazán frissít! Nagyszerűnek találom!

Sütis néne írta...

:-)