2009. július 4., szombat | By: Sütis néne

Ribizlis lepény


Ribizlis lepény

Hozzávalók:

- ribizli (ki hinné?! ;-D )mennyiség, ki mennyit óhajt bele

- 3 tojás

- 15 dkg cukor

- 2 tk. sütőpor

- 25 dkg liszt

- 5 dkg vaj

- 10 ek tej

- fehérjékhez 20 dkg cukor

A sárgákat kikeverem a 15 dkg cukorral, 3 ek. vízzel, majd mehet hozzá az olvasztott vaj, tej, liszt és sütőpor.
A massza kemény, nem piskóta jellegű, tehát kissé nehézkes elkenni a tepsiben, de próbálkozzunk.
170 fokon 15 percet sül.
Közben a fehérjéket kikeverem a 20 dkg cukorral, belekeverem a ribizlit, és ráteszem a tésztára.
Megy vissza a sütőbe 150 fokon kb. 18 percre.
Finom savanykás-édes sütemény!

3 megjegyzés:

Tündér írta...

Kedvelem ezt a ribizlis lepényt! Én is szoktam sütni. A gyümölcsöt is lehet variálni, jó kis recept!

Ancsika írta...

Igazi, békebeli, nagymamis süti! :)))

Sütis néne írta...

bizony, finom kis süti, az tény! :-)