2010. augusztus 23., hétfő | By: Sütis néne

Puncsszelet



Egy kis süti, mi más: :-)
Puncsszelet


Hozzávalók a tésztához:


- 50 dkg liszt

- 15 dkg margarin

- 20 dkg kristálycukor

- 2 tojássárgája

- 1 sütőpor

- 2 dl tejföl

A liszthez keverjük a sütőport és cukrot, elmorzsoljuk a margarinnal , hozzáadjuk a tojássárgáját és tejföllel közepes keménységű tésztát gyúrunk.
Jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk.
Kinyújtjuk, és nagy tepsi hátán, előmelegített sütőben 160 fokon kb, 20 perc alatt megsütjük.


A töltelékhez:

- 1 összetört tésztalap ( a 3-ból a csúnyácskábbik)

- 10 dkg porcukor

- 10 dkg darált dió

- 10 cl rum

- 2 dl víz


A cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk.
Hozzákeverjük a diót, cukrot és rumot.
Összekeverjük az összetört tésztával . Viszonylag kemény masszát kell kapnunk.
Rákenjük az egyik lapra, majd befedjük a másikkal.
Lefóliázzuk a sütemény tetejét és jól rányomunk egy vágódeszkát , teszünk rá valamennyi súlyt pl. szakácskönyveket és a hűtőbe tesszük egy napra.

Máz:

- 2 tojásfehérje

- 10 dkg porcukor

- 2 ek. meggylé

A fehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük, porcukorral együtt. A színezés miatt mehet bele meggylé, vagy egyéb piros színű szörp. Én még egy kevés rumot is öntöttem hozzá. Ezután rákenjük a mázat a tésztára és 100 fokos sütőben rászárítjuk.

6 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon jól néz ki. Ilyent még nem ettem, meg fogom próbálni köszi a receptet.

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Judit írta...

Kedves Sütisnéne !
Jól értelmezem ? A mázat csak másnap tesszük, és szárítjuk rá ? Köszi: J.

Sütis néne írta...

Kedves Judit!

Igen jól érted. Azért csak másnap kerül rá, mert egy éjjelt állnia kell, valami súllyal lenyomatva a tetejét.

Judit írta...

Oké, köszi ! Már le van súlyozva ! :)

Erga írta...

Már egyszer elkészítettem, akkor is innen néztem le a receptet, isteni finom lett,ezt kérte a családom karácsonyra, így most ismét neki látok. Köszönöm a receptet. Nagyon Boldog Ünnepeket Kívánok!
Jövök rendszeresen, mert annyi finomság található a blogodban.