2011. május 11., szerda | By: Sütis néne

Mézes francia krémes


Ez készült a hétvégén nálunk.
Mivel a férjem szereti a krémeseket, ezért ez már a 3. verzió, amit kipróbáltam. Úgy néz ki, ez fog maradni, mert a legutóbbinál a pudingos változat nekem nem ízlett(bár neki igen), az az előttinél pedig a tészta volt a probléma, mivel az úr nem nagyon szereti a leveles tésztát.
Viszont ez tényleg finom, mindkettőnk szerint is! :-)

A recept majdnem ugyanez: mármint a krém része.
Annyi különbség, hogy most 5 tojással készült, 15 dkg liszttel, és 1 ek. zselatinnal-ez utóbbival is működik, így biztosabb, hogy megköt a krém.

A tészta hozzávalói: 10 dkg porcukor,1 egész tojás,1 db tojássárgája,5 dkg margarin vagy vaj,1 ek.méz,1 kk. szódabikarbona. A vajat, a mézet, cukrot megolvasztjuk, majd mehetnek bele a tojások, a szódabikarbóna és utána a 30 dkg liszt is. Összegyúrjuk, kinyújtjuk. Tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle (kb 15 - 20 perc alatt megsül, 160 fokon).

A máz: 3 ek. kakó, 3 ek. cukor, 3 ek. víz- ezeke forraljuk, majd belekeverünk 7 dkg vajat.
Az összeállítást nem írom le, az egyértelmű.
A végén 1 éjszakát állni kell hagyni, hogy a tészta megpuhuljon. Tényleg finom, próbáljátok ki! :-)

3 megjegyzés:

Cecilia írta...

Kár, hogy nem olvastam előbb ezt a recit, mert ma sütöttem több adag mézes lapot esküvőre, egybajjal megsüthettem volna saját részre is 2 lapot s kipróbálhattam volna ezt a verziót is. Na de ami késik, nem múlik:)

Kata írta...

Ugyanezt a lapot sütöm én is már régóta, de nekünk bejött a pudingos krém hozzá. Tényleg így a legjobb!

Sütis néne írta...

Tényleg finomabb így, mint sima leveles tésztával és laktatóbb is(meg persze hízlalóbb...). ;-D