Igen, bizony ez azon kevés köretnek való étel, amit édesen is szeretek -gondolok itt a rizsre, ha nem lenne világos...- :-)
Párom inkább a tejberizsre szavaz, no én azt a híg kásás löttyöt meg nem enném, míg ő vígan lakmározza kakaóval................fúj!
Tehát itt az én kedvencem!
Rizsfelfújt
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 50 dkg rizs
- 8 ek. cukor
- 4 tojás
- 10 dkg margarin
- esetleg citromhéj, vaníliás cukor
- lekvár
- zsemlemorzsa
A tejet felteszem a gázra, beleöntöm az előzőleg megmosott rizst és 4 ek. cukrot.
Ezt felforralom, majd nagyon gyenge lángon főzöm tovább fedő alatt , míg a rizs megpuhul.
Közben többször átkeverem, nehogy leégjen.
Míg a rizs készül, kettéveszem a tojásokat, a fehérjét felverem kemény habnak.
A sárgákat kikeverem 4 ek. cukorral és az olvasztott margarinnal.
Lehet hozzá reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is tenni.
Ha elkészült a rizs, összekeverem a tojássárgás keverékkel, és hozzáforgatom a habot.
Egy tűzálló edényt kivajazok, zsemlemorzsázok, majd beleöntöm a masszát.
Mindenképp célszerű lefedni, vagy alufóliával, vagy az edény tetejével, így nem szárad ki.
Sütőben sül, 165 fokon, kb. 45 percig.
Porcukorral meghintve és lekvárral tálalom.
2 megjegyzés:
Egész hasonlót sütöttem én is, igaz maradék tejberizsböl, + egy csomag túróval megtetézve. Talán holnap sikerül is feltenni a receptet. Látom te is naaagy sütirajongó vagy! ;o)
A bagolyszem állati!!!
szia! bizony a süti a fő eledel a blogomban! :-)
örülök hogy teszik a "szemem"!:-)
Megjegyzés küldése