A mai nappal sajtos pulykamellet készítettem, és tévedés ne essék ez is volt a sütőben!
Hogy is lehetne másképp, mikor a blogom erről szól! :-)
Sajtos pulykamell
Hozzávalók:
- pulykamell-ki hinné?! :-)
- trappista sajt, szeletelve
- húsleves alaplé-ha nincs helyettesíthető forró vízben feloldott húsleves kockával
- kevés étolaj
A pulykamellet vékonyra szeletelem, és felteszem párolódni a húsleves alaplébe.
Itt főzöm egy darabig, s mivel az alaplé már fűszeres ezért külön nem ízesítem a húst.
Így fődögél mondjuk egy fél órát, majd előveszek egy tepsit, kevés olajat öntök bele, plusz az alaplevet.
Ebbe mehet bele a hús, a sajt pedig ennek a tetejére.
Alufóliával lefedve sütöm 160 fokon 20 percet.
A húst főtt krumplival tálalom. De köret bármi lehet persze, ki mit szeret....
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése