2007. szeptember 23., vasárnap | By: Sütis néne

Sajtos pulykamell



A mai nappal sajtos pulykamellet készítettem, és tévedés ne essék ez is volt a sütőben!
Hogy is lehetne másképp, mikor a blogom erről szól! :-)


Sajtos pulykamell

Hozzávalók:

- pulykamell-ki hinné?! :-)

- trappista sajt, szeletelve

- húsleves alaplé-ha nincs helyettesíthető forró vízben feloldott húsleves kockával

- kevés étolaj


A pulykamellet vékonyra szeletelem, és felteszem párolódni a húsleves alaplébe.

Itt főzöm egy darabig, s mivel az alaplé már fűszeres ezért külön nem ízesítem a húst.

Így fődögél mondjuk egy fél órát, majd előveszek egy tepsit, kevés olajat öntök bele, plusz az alaplevet.

Ebbe mehet bele a hús, a sajt pedig ennek a tetejére.

Alufóliával lefedve sütöm 160 fokon 20 percet.

A húst főtt krumplival tálalom. De köret bármi lehet persze, ki mit szeret....