2007. október 14., vasárnap | By: Sütis néne

"Alma, alma, piros alma......"






Almás krémes


Hozzávalók:

Tészta:
- 6 tojás
- 22 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 2 cs. csokis pudingpor
- 2 kk. sütőpor

Krém:
- 4 közepes méretű alma
- 4.5 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
A tésztához felverem a 3 tojás fehérjét habbá, közben hozzá adagolom a 11 dkg cukrot, a 3 tojás sárgáját. Ezután belekeverem a 2 cs. vaníliás pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és 170 fokon, kb. 15 perc alatt megsütöm.
Készítek még egy adag tésztát, ugyanezekkel a hozzávalókkal, csak a vaníliás helyett a csokoládé pudingokkal.
Amíg a tészta készül, meghámozom és lereszelem az almákat, majd 10 dkg porcukorral összefőzöm, félreteszem hűlni.
A 2 cs. vaníliás pudingot megfőzöm a tejjel, és szintén félreteszem hűlni.
A margarint kikeverem 10 dkg porcukorral, majd a kihűlt almával jól elkeverem. Ezután összekeverem a kihűlt pudinggal, és egy botmixerrel még kissé össze is turmixolom.
Alulra helyezem a sárga piskótát erre teszem a krémet, majd felülre mehet a kakaós piskóta lap. A tetejére olvaszthatunk csokoládét, de porcukorral meghintve is tálalható. Ha elkészült a nagy mű, kis időre hűtőbe vele, majd utána szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!






4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mennyei sütemény!! Könnyü és nem túl édes... levettem vele a családot a lábáról! :-) Köszönöm!
Zsuzsi

Sütis néne írta...

örülök, hogy ízlik! :-)

falcsy írta...

Kedves Sütis néne!
Ezt a remek receptet mekorra tepsiben kell elkészíteni?
Köszönöm a segítségedet, üdvözlettel: Falcsy

Sütis néne írta...

Kedves Falcsy!

közepes méretű tepsi kell hozzá, kb 25x35 cm-es.