2007. október 17., szerda | By: Sütis néne

Kalácskoszorú - alma lekvárral, fűszerekkel




Kalácskoszorú-alma lekvárral, fűszerekkel


Hozzávalók:

- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 nagy ek. tejföl
- 5 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- só
- alma lekvár
- fahéj, szegfűszeg, gyömbér

A hozzávalókat jól összedolgoztam, kétfelé vettem, majd az egyik felébe tettem fahéjat, szegfűszeget, gyömbért (ízlés szerint, szerintem mehet bele bőven) :-)
A fűszereket is jól bele dolgoztam.
Meleg helyen duplájára kelesztettem, majd mind a két tésztát jól kinyújtottam.
A sima lapot megkentem alma lekvárral - ezt se kell sajnálni - erre mehet rá a fűszeres lap, feltekertem, torta formába tettem, tojás sárgájával lekentem a tetejét.
175 fokon, kb. 25-30 perc alatt kész.