Egy kis ízelítő az eddig elkészült karácsonyi (habár nem hiszem hogy addig kitartana :D) aprósüteményekből.........
Ischler
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg darált dió
- 2 tk. fahéj
- citromhéj reszelve
A hozzávalókat összegyúrom, 1 éjjelre hűvös helyre teszem.
Másnap kinyújtom a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszúrom a formákat.
Természetesen bármilyen forma lehet, de én már hozzászoktam ehhez ...
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire teszem, majd 165 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm.
Töltelék:
Egyszerű főzött csokoládé krémet készítettem fahéjjal ízesítve.
A tészta felébe ezt tettem, míg a másik felébe Chili és vanília narancskrémjét.
A tetejét csokoládéval díszítettem.
Linzer
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg porcukor
-20 dkg margarin
- 2 tojás
Az elkészítése megegyezik az előzővel.
Tölteni lekvárral töltöttem, házi narancs, és meggy-cseresznye lekvárral.
Másnapig hűvös helyen pihentettem.
Persze minél tovább áll, annál omlósabb a tésztája, úgyhogy várjunk vele -ha tudunk! ;-)
Kandírozott narancshéj
Nos ennek az elkészítéséről nemrég már írtam, tehát nem ismételném magam...
Annyi megjegyzés, hogy ezeket a narancshéjakat most vastagabbra hagytam, és a felét bevontam csokoládéval.
Valami mennyei! :-))))
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése