Holnap munka :-( 3 év után.... kicsit bánom, kicsit nem, bár végül is teljesen mindegy, mit érzek, menni kell és kész.
Épp ezért ma még nekiálltam sütögetni, hogy legyen valami, amit magammal vihetek, és eszegethetek.
Mert, azért majd 4 óráig étel nélkül....hm...
Szóval olyan receptet kerestem, ami (kivételesen) nem édes, kis helyen elfér, könnyen szállítható.
Meg is találtam a receptes füzetemben az ideális "alanyt", amit valamikor ezer éve jegyeztem le (még a net előtti időkből), de hogy honnan, fene tudja (vagy ő sem:-)
No, lényeg a lényeg, tulajdonképp egy sós muffinról van szó, s habár a muffinokért sosem rajongtam (oka kideríthetetlen...), azért ezt elkészítettem, s nem is csalódtam!
Kukorica fánk
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt ( én most durum lisztet használtam)
- 18 dkg kukorica dara
- 2 kk sütőpor
- 2 kk só
- 6 dkg vaj
- 1 tojás
- 2.5 dl kefir( nálam natúr joghurt)
- fél cs. petrezselyem
- 1 db piros színű paprika (nekem csak sárga volt)
- 10 dkg kukorica
A száraz és nedves hozzávalókat külön tálban kikevertem, majd összevegyítettem.
Ha nagyon összeállna a massza, tehetünk még hozzá kb. fél dl joghurtot, egyebet...hogy a tészta kellőképp lágy, de ne túl híg legyen.
Muffin formákba kanalaztam, majd 165 fokon, kb. 25 percig sütöttem (tűpróba!).
Még valami: a fenti hozzávalók mellett én még vagdostam bele egy csokor snidlinget is.
Épp ezért ma még nekiálltam sütögetni, hogy legyen valami, amit magammal vihetek, és eszegethetek.
Mert, azért majd 4 óráig étel nélkül....hm...
Szóval olyan receptet kerestem, ami (kivételesen) nem édes, kis helyen elfér, könnyen szállítható.
Meg is találtam a receptes füzetemben az ideális "alanyt", amit valamikor ezer éve jegyeztem le (még a net előtti időkből), de hogy honnan, fene tudja (vagy ő sem:-)
No, lényeg a lényeg, tulajdonképp egy sós muffinról van szó, s habár a muffinokért sosem rajongtam (oka kideríthetetlen...), azért ezt elkészítettem, s nem is csalódtam!
Kukorica fánk
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt ( én most durum lisztet használtam)
- 18 dkg kukorica dara
- 2 kk sütőpor
- 2 kk só
- 6 dkg vaj
- 1 tojás
- 2.5 dl kefir( nálam natúr joghurt)
- fél cs. petrezselyem
- 1 db piros színű paprika (nekem csak sárga volt)
- 10 dkg kukorica
A száraz és nedves hozzávalókat külön tálban kikevertem, majd összevegyítettem.
Ha nagyon összeállna a massza, tehetünk még hozzá kb. fél dl joghurtot, egyebet...hogy a tészta kellőképp lágy, de ne túl híg legyen.
Muffin formákba kanalaztam, majd 165 fokon, kb. 25 percig sütöttem (tűpróba!).
Még valami: a fenti hozzávalók mellett én még vagdostam bele egy csokor snidlinget is.
2 megjegyzés:
Hát, jó munkát! Azért egy ilyen kukoricás muffinnal talán könnyebb lesz az újrakezdés! :)
köszönöm!:-)
Megjegyzés küldése