2009. március 22., vasárnap | By: Sütis néne

Barackos-csokoládés sütemény




Ez a recept Nigella receptje alapján készült. Annyi a változtatás, hogy mivel nem volt itthon körtém, ezért (konzerv) barackból készült.
Igaz, nincs összehasonlítási alapom, de szerintem így finomabb is;-)

Barackos-csokoládés sütemény

Hozzávalók:

- 4 (fél)db (konzerv) barack

- 12 dkg liszt

- 12 dkg cukor

- 2,5 dkg kakaó

- 1 tk sütőpor

- 1/4 tk szódabikarbóna

- 15 dkg puha vaj

- 2 tk vanília kivonat

- 2 tojás

A barackokat felszeleteljük és legyezőszerűen elrendezzük egy kb. 26 cm átmérőjű kör alakú formában .
A többi hozzávalót összedolgozzuk és a barackra kenjük.
Sűrűbb lesz, mint egy átlagos piskóta tészta.
170 fokon 20 percig sütjük. Ez az idő lehet kevesebb is, ha krémesebbre akarjuk alul.(én úgy akartam volna, csak nem néztem rá időben.... így is jó volt csak átsült, nem lett puding-szerű rész benne.
Gyors és finom! :-)

7 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nagyon jól néz ki! Szerintem ami csokis, az rossz nem is lehet:)

Névtelen írta...

biztos hülye kérdés, de hogy kell ezt enni? ahogy a képen is látszik kikanalazni a formából? mert nagyon tetszik egyébként, egy-két nap csak, és megsütöm szerintem.

Sütis néne írta...

köszi, Gyöngyi!egyetértünk;-)

kedves Névtelen!nem muszáj a formából enni, lehet belőle darabokat vágni, bár úgy kissé szétesik. mi nem vacakoltunk a kiszedéssel.:-D

Névtelen írta...

Kedves Sütis néne!Megsütöttem tegnap,persze én is úgy jártam,hogy nem néztem rá időben és teljesen átsült:-( Így nekem nagyon fullasztós volt,de ELFOGYOTT.És finom is volt,jól jött volna hozzá egy kis tejszínhab.Máskor jobban odafigyelek.Nagyon tetszik az oldal!Már régóta rendszeres olvasója vagyok!!!További szép napot:Moncs

Sütis néne írta...

Kedves Moncs!
bizony, ilyen sajnos előfordul...főleg ha az ember közben mást is csinál.;-P
viszont annak örülök, hogy tetszik az oldal!:-)

Frici írta...

Nagyon sok finomságot találok a blogodba!
Csak így tovább!

Sütis néne írta...

Köszönöm! :-)