2009. július 5., vasárnap | By: Sütis néne

Túrófagylalt - fahéjas aszaltszilvás öntettel



Túrófagylalt

Összekevertem 25 dkg túrót, 4-5 ek. cukrot, kb 1/3-ad citrom levét, 2 dl tejfölt, 2 dl tejszínt és 1 dl jó zsíros tejet.
Turmixoltam, hűtöttem, és ment a fagyigépbe.
Az öntethez apróra vágtam az aszalt szilvát, kevés cukorral és fahéjjal felforraltam, turmixoltam és kész is.

Nagyon jól passzol a túrós fagyi és a fahéjas szilva íze egymáshoz. :-) Szerintem legalábbis...;-D
(bár a férjem natúran eszi, öntet nélkül, a lányom meg sehogyse :-S-mivel valami furi módon a túrót minden formájában megeszi, kivéve ha édes..bár a túrós batyu lemegy neki, meg a tejfölös túrós tészta cukorral, de csak így krémesen édesen valamiért nem...ki érti ezt?! :-P )

Ja, a képen kissé olvadékony a fagyi, mert nem tettem mélyhűtőbe a fagyigépes manőver után (pedig kellett volna,de nem bírtam kivárni) , tehát így maradt...ez van...mondjuk a párom egyébként is úgy eszi a fagyit, hogy előtte kissé megvárja míg felolvad, addig kevergeti...ez is furi szokás....hja, ez egy furi család...;-DDD
és most is épp azt eszegetem...;-)

3 megjegyzés:

Scofield írta...

én is kevergetem:) föleg a több fajtát egybe:)

kike írta...

Én is úgy szeretem ha már kissé olvadt:-)
Mondjuk furi családhoz tartozok végülis:-)

Sütis néne írta...

nem baj, akkor kevergessétek csak, a lényeg, hogy legyen mit! ;-)