Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2009. augusztus 13., csütörtök
|
By:
Sütis néne
Isteni krémsajt házilag
Gesztenyénél találtam ezt a mennyei házi krémsajt receptet. (egyébként épp a vacsorámat látjátok ;-D )
nagyon finom, nagyon krémes, és semmi adalékanyag! ;-)))
krémsajt házilag:- ahogy én készítettem
Hozzávalók: 2 nagy pohár tejföl, 1 nagy pohár joghurt, 1 nagy pohár kefír, a végén ízesítéshez kevés só, őrölt bors, egyéb friss zöldfűszer
A hozzávalókat a fűszerek kivételével összekeverjük és beleöntjük egy áteresztő anyagba-én ruhapelenkát használtam .
Egy tálat teszünk alá és így hagyjuk lecsöpögni. - gesztenye 8 órát ír, én egy egész éjszakát hagytam.
Ezután kiszedjük a krémet és összekeverjük a fűszerekkel. Én most snidlinggel kevertem össze, de nem az egészet, csak amit épp megettem.
Vékonyan natúran kenve a lányzómnak vajként kentem kenyérre. ;-)
Hűtőben tárolandó.
Ó, és én - mivel először készült - feleztem a fent leírt adagot, (már bánom....) így 450 g tejföl, 225 g kefir, és 225 g joghurt -ból készült.
A végeredmény 360 g krémsajt, a többi savó, amit szintén el fogok használni.
Mindenképp próbáljátok ki, a bolti a nyomába sem ér!!!!!!:-)))
Köszönöm gesztenye! ;-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
4 megjegyzés:
Nagyon finom lehet!Én Dolce Vitánál olvastam hasonlót,joghurtból.Nagyon finom friss kenyérrel!
A vezetés hogy megy?Ne izgulj,én idősebb voltam mint te,meglátod belejössz.
Üdv:Gina
Szia! tényleg finom, joghurtból is jó lehet! ;-)
a vezetésről pedig vagy jót vagy semmit... tehát marad ez utóbbi...;-P ebből már sejthető hogy megy...:-P
Nagyon finom lehet, de én egy másik receptet használok. Érdemes azt is kipróbálni. Még nem vallottam vele kudarcot a süteményeimben.
Krémsajt ahogy én készítem:
2liter házi tejet felforralok, ha felforrt elzárom a tűzhelyet. Ezután beleteszek 2nagy és 1kicsi tejfölt. Jól elkeverem, majd állni hagyjuk kb 10-15 percig.Ezután ruhába merem és lecsepegtetem kb 20-25 percig.Ezután már használható is. Én szeretem legalább 1-2 nappal előbb elkészíteni.
Sütis néne!
MOst találtam rá, hogy Te is elkészítetted, nagyon örülök, szerintem is isteni :-))))
Megjegyzés küldése