2009. augusztus 29., szombat | By: Sütis néne

Lekváros derelye



Lekváros derelye

Hozzávalók:

- 25 dkg túró

- 13 dkg liszt

- 4 dkg vaj

- 1 tojás

- só

- lekvár tölteléknek


A fenti hozzávalókat összegyúrtam, és ment a hűtőbe egy éjjelt. Másnap kinyújtottam, egy nagy csészével kiszaggattam, majd közepére egy tk. (házi)eperlekvárt raktam.
Félbehajtottam,összenyomtam a széleit (nekem van erre szolgáló kis műanyag kütyüm, azzal csináltam. az alsó képen le is fotóztam csupaszon a derelyét, ilyenre tudtam vele elkészíteni) majd forrásban lévő vízben kifőztem. utána porcukros zsemlemorzsába forgattam.

megj. : a recept eredetileg E. Margit oldaláról származik paarizától (én csak kicsit módosítottam rajta)