Ezt a receptet E. Margit oldalán kaptam az egyik péktárstól (sajnos már nem tudom kitől, mert ez nem mostanság volt :-S )
Pedig azóta is áldom a nevét, mert így megtaláltam az ideális lángos receptet, azóta csak ezt készítem. ;-)
Lángos
Hozzávalók:
- fél l tej
- 175 ml tejföl ( egy kis pohár)
- 1 kg liszt
- 5 kk. só
- 5 dkg élesztő
- kevés cukor az élesztőnek
- olaj a sütéshez
A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe teszem (olaj kivételével). dagasztás után olajozott zacskóba rakom és mehet a hűtőbe. Másnapra jól megkel, és közvetlenül a hűtőből kiszedve kis darabokat szakítok le belőle, majd olajban kisütöm.
Így a hűtőben akár 1 hétig is eláll. ( bár nálunk max. 3 nap alatt elfogy)
Ez egy tényleg tökéletes tészta, semmi olajat nem szív magába, kívül ropogós, belül puha és épp kellően sós is.
Ezután mindenki azt tesz rá amit akar. Mi 3-an 3 féle módon esszük ;-D A lányom tejföllel, férjem sajttal, én pedig tejfölös-sajtosan. ;-)
3 megjegyzés:
Szuperül néz ki!
Köszi ! :-)
Elnézést hogy ide írok!
Betudnál nézni a blogomra van ott neked valami.Bea http://finomlesz.blogspot.com
Megjegyzés küldése