2009. augusztus 27., csütörtök | By: Sütis néne

A tökéletes lángos


Ezt a receptet E. Margit oldalán kaptam az egyik péktárstól (sajnos már nem tudom kitől, mert ez nem mostanság volt :-S )
Pedig azóta is áldom a nevét, mert így megtaláltam az ideális lángos receptet, azóta csak ezt készítem. ;-)

Lángos

Hozzávalók:

- fél l tej

- 175 ml tejföl ( egy kis pohár)

- 1 kg liszt

- 5 kk. só

- 5 dkg élesztő

- kevés cukor az élesztőnek

- olaj a sütéshez

A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe teszem (olaj kivételével). dagasztás után olajozott  zacskóba rakom és mehet a hűtőbe. Másnapra jól megkel, és közvetlenül a hűtőből kiszedve kis darabokat szakítok le belőle, majd olajban kisütöm.


Így a hűtőben akár 1 hétig is eláll. ( bár nálunk max. 3 nap alatt elfogy)

Ez egy tényleg tökéletes tészta, semmi olajat nem szív magába, kívül ropogós, belül puha és épp kellően sós is.
Ezután mindenki azt tesz rá amit akar. Mi 3-an 3 féle módon esszük ;-D A lányom tejföllel, férjem sajttal, én pedig tejfölös-sajtosan. ;-)

3 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Szuperül néz ki!

Sütis néne írta...

Köszi ! :-)

süthetek - fözhetek írta...

Elnézést hogy ide írok!
Betudnál nézni a blogomra van ott neked valami.Bea http://finomlesz.blogspot.com