Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2009. december 20., vasárnap
|
By:
Sütis néne
Angyalszem nálunk is...
Nálunk is elkészültek az angyalszemek. recept itt.
Mondjuk a porcukrozás elmaradt, meg kissé el is repedt a széle, de siettem.
közben ugyanis főztem a daragombóc levest, meg gyúrtam a házi hosszú metéltnek valót, szóval így nehéz, hogy minden tökéletes legyen.
(ja és a fotó a telefonommal készült, mostanság a többi is ezzel lesz, így bocsánat, ha nem lesznek túl jók a képek...)
Amúgy a mai napom elég érdekes volt, mivelhogy a szemek sikerültek, meg készült még bagolyszem is, erről még nincs kép, mert még nincs felvágva.
Viszont a franciasalátám kudarc..... Elhasználtam rá 3 tojást, egy csomó olajat és nem akart összeállni!!! 2-szer próbáltam. először 2 tojással, aztán újra kezdtem eggyel... hát én olyan mérges voltam!!!!!!!! ki is öntöttem úgy ahogy volt...
na mondom nem baj, akkor teszek bele bolti majonézt, ha már egyszer így jártam... és mit ád Isten??????? hát nincs itthon majonéz!!!!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez az én szerencsém!!!!!!!
és kizárt hogy este 7 kor még egyszer nekiálljak tojással vesződni, plusz bolt ilyenkor itt már zárva.- tehát a saláta holnapra napolva....
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
5 megjegyzés:
Nekem egy ilyen receptem van: 3 dl étolaj, 2 tojássárgája, só, citromlé ízlés szerint. A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, megsózzuk, és a szűrt citromlé egy részét hozzá adva, állandó keverés mellett az olajat - kezdetben cseppenként - habverővel hozzá keverjük. Közben arra ügyelünk, hogy a készítés során mindig csak kevés olaj kerüljön a tálba, különben összefut. Amikor már kezd összeállni, akkor vékony sugárban adagoljuk tovább az olajat. Ekkor a citromlé másik felét is hozzáadjuk. Az olaj mindig szobahőmérsékletű legyen!
Ha pedig mégis sikerülne elrontani akkor a már meglevő keverékünket adagoljuk egy újabb tojássárgájához. Legközelebb nagyobb szerencséd lesz, én bízom benned!
Cinyu
Szia! Nem saját ötlet, de vhol olvastam, h habszifonban lehet készíteni majonézt: mindent beleraknak rá 1-2 patron és kész. Nem próbáltam ki még, de pofon egyszerűnek tűnik.
Köszönöm a tippeket! :-)
Szia!
Nem találom az angyalszem receptjét, a link Kiskuktához visz át, ami nem lenne baj, de a receptet nem találom...
Szia!
Itt a recept:
http://kiskuktakonyhaja.blogspot.hu/2009/12/angyalszem.html
Megjegyzés küldése