Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2010. március 27., szombat
|
By:
Sütis néne
Madártej- a legfiomabb...
Régebben nem nagyon szerettem a madártejet.Ezidáig... :-) Olyan finomat sikerült készíteni, hogy "hét nyelven beszélt!!!!"
Bennem még az a híg tojásos lötty élt, ami anyukámnál időnként össze szokott kapódni, hogy úgy mondjam...vagyis kisebb csomók keletkeztek benne, amit utána megért valahogy feljavítani.De ez rég volt, még gyerekkoromban...
Azóta rájöttem a titokra, és ez a vízgőz! ha efelett főzöm a lötyit, nem lehet elrontani, és kellő idő után szépen besűrűsödik! :-)
Mikor a férjem megkóstolta, azt mondta ez nem is madártej, hanem valami desszertféleség. :-D ( az ő anyukája is elég hígra csinálja)
Még egy titok: a habot nem szabad sokáig főzni, mert attól olyan lapos lesz, mint a csuda. gyorsan kell vele dolgozni, hogy átfőjön azért, de ne essen össze.
Ezek után jó étvágyat hozzá!
Madártej:
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 6 tojás kettéválasztva
- 18-20 dkg cukor
- 1 vaníliarúd, vagy bourbon vaníliás cukor
- citrom vagy narancshéj
- fahéj, rum
A tojások fehérjéket habverővel keményre verjük fel,
a közben hozzáadagolt 8-10 dkg cukorral és 1 fél citrom reszelt héjával.
Evőkanállal a forrásban lévő vízbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva megfordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrőkanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok.
A tojássárgákhoz keverjünk maradék cukrot és a vaníliát.
A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal higítsuk,
és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon.
Egy edénybe vizet teszünk fel, erre egy másik edényt amiben a sárgás tej van.Így alul míg forr a víz, efölött, azaz gőz fölött főzzük meg a keveréket.Így tuti nem fog a sárgája összecsomósodni!!!
Ez nálam kb 20-30 perc kevergetést jelentett, míg eléggé besűrűsödött.
A végén tettem hozzá 1-2 löttyintés rumot, és kevés fahéjat.
Kihűtöttem, és már ehettük is!
Naaaaaaagyooooooooooon fiiiiinooooooooom!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezzel a recepttel Kívánok Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
2 megjegyzés:
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és egész családodnak!
KELLEMES HUSVETI UNNEPEKET!
Megjegyzés küldése