Nos, itt az idő, hogy fellebbentsem a fátylat Gaura Ágnes írónővel közösen szervezett játékunk nyereményéről. Pontosabban az engem érintő tételről beszélnék- a szerencsesütiről -azon belül is annak receptjéről. A recept nem saját találmány, a neten találtam(forrása bizonytalan, ezért nem linkelem) és igazából már régebben is gondoltam rá, hogy ki kellene próbálni. Így jutottam el odáig, hogy mivel az írónő 2. könyvének a témájához ( Átkozott balszerencse) egész jól passzol, uccu neki és belevágtam az elkészítésbe ill. magába a játékba is....
Mint a fenti kép is mutatja, működik a dolog, de azért senki se arra a roppanós, papírvékony , filmekben is látható kínai sütire gondoljon, mert ez nem egészen olyan.
Ez egy édesített tészta, ami a feltörése után el is fogyasztható, és tartalmasabb mint az előbb említett változat.
Habár ha azt nézzük, ennél a sütinél nem is a fogyaszthatóság a lényeg, hanem maguk a cetlik, mikor is félbetörve elolvashatjuk (jelen esetben) az írónő által kitalált "agyalmányokat" . :-D.
...egy biztos, hogy ha kisebb-nagyobb társaságot hívunk, érdemes előtte elkészíteni ezeket az apróságokat, hisz igazi jó móka kettétörve olvasgatni a ráfirkantott szösszeneteket, miközben ezeket a kis édes falatokat majszoljuk.
Szerencsesüti
Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál só
- 2 tojás fehérje
- 4 evőkanál étkezési olaj
- 1 teáskanál víz (nálam 3 ek víz kellett hozzá)
- 2 teáskanál vanília kivonat
- a mondatokat tartalmazó cetlik
A hozzávalókat egyenletesen összedolgozzuk. A kapott tésztát vékonyra nyújtjuk (2-3- mm), majd köröket szaggatunk belőle. Sütés közben nem fog megdagadni, sem megrepedni, szépen megtartja a formáját.
A kiszaggatott darabokba beletesszük a kis cetlit, félbehajtjuk és a széleit lenyomkodjuk, megformázzuk. 160 fokon 15-17 percig sütjük. Felszolgálás előtt porcukorral hintjük meg.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése