Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2007. december 18., kedd
|
By:
Sütis néne
Hókifli
Ma itt voltak anyósomék. Erősen törtem az agyam, hogy mit készítsek, s szerencsére jól döntöttem!!!!
Még sosem készítettem ezt a receptet-ami nagy rizikó,mármint hogy olyat adok anyósomnak, ami még nincs kipróbálva-de! E.Margit oldalán annyian dícsérték, hogy gondoltam megkockáztatom.
Létezik élesztő nélküli változata, de az élesztőtől puhább lesz a tészta, így én ennél maradtam.
A végeredmény mennyei, anyósom el is kérte a receptet-ami nagy szó-elvégre ő vérbeli háziasszony, nagyon jól süt-főz!
S hála Limarának-ezúton is megy a köszönet érte-, akitől a recept származik, ma én is bezsebelhettem egy kis dícséretet! :-D
A kifli pedig tényleg nagyon finom, ajánlom mindenki figyelmébe!
Hókifli
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 1 ek. porcukor
- 2 dkg élesztő
/- ha szükséges: 1-1.5 dl tej/
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. /ez a lépés akár el is hagyható-lásd a megjegyzésben/
A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.
A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák.
Én most egyik felét gesztenyével, másikat mazsolával-túróval töltöttem.
Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
megjegyzés: a biztonság kedvéért, elmondom hogy én nem futtattam fel az élesztőt, mivel a kenyérsütőmmel kevertettem össze a tésztát, viszont így kellett hozzá még tejet tennem, hogy összeálljon a tészta és az élesztő is elkeveredjen benne.
de ha simán kézzel gyúrnánk, célszerű egy kevés tejben felfuttatni, így biztosan tökéletes lesz.
Egyébként élesztő nélkül , hagyományos linzeres jellegű kiflit kapunk, mely ugyan tovább eláll(na), viszont az nem lenne ilyen puha!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
40 megjegyzés:
Ki fogom próbálni! Ínycsiklandó a kép!
Jól teszed, nem fogod megbánni!;-D
Èpp tegnap küldtem el a barátnömnek a hókiflid linkjét, mert valami nagyon jó receptet keresett, gondoltam ez tuti az lehet. Azt hittem megúszom anélkül, hogy megsüssem, de látom nehezen fog menni, ha egyáltalán... Már Mirelle is hókiflivel bombáz!
maci! hm, azt hiszem ezek szerint nem lesz más választásod, mint ismét sütni!;-D
én is mikor azt hiszem nem készítek már mást, látok egy új recit, és muszáj....
Köszönöm ezt a receptet! Végre valaki, aki rendes töltött kiflikről beszél és nem kell órákig a hűtőszekrényben tartani a tésztáját. Egyszóval ezt kerestem! Most megyek mert sütnöm kell!
:-) remélem ízlik majd!
tegnap készitettem el a recepted szerint a hókiflit tökéletes lett mára már nincs belöle köszi.
örülök, hogy ízlett!;-)
Most éppen sütöm a Hókiflit amit itt találtam az oldalon,remélem OK. lessz
Marika!!:-))))
Nektek,hgy sikerül szép kifliforma?
Mert nekem mindig olyan formátlan lessz,ha gömböjüre formázom akkor is,ha háromszögre vágom akkoris,nem tudok szép kifliket formázni,nektek sikerül??hogy csináljam,h.szép legyen?? :-(( Marika56
NNNa,kisült a hókiflim,nagyon fini lett,köszi a receptet,csak az a gondom,h.nem tudok szép kifliket formázni.Csak Én vagyok ilyen ügyetlen?Marika56!!:-)))
Szia, Marika!
annyit tudok tanácsolni, hogy a legnagyobb méretű pogácsa szaggatóval szaggasd ki, és miután feltekerted hajlítsd meg középen, így süsd meg.
amúgy ha megnézed, az enyém se épp kifli alakú, csak olyasmi...;-D
GESZTENYÉSET AKAROK SÜTNI JÓ A FAGYASZTOTT GESZTENYEMASSZA ÉS MIT KEVERJEK MÉG BELE?
igen jó a fagyasztott. először is felolvasztod, aztán mehet bele rum, olvasztott vaj, és ha nem elég édes akkor porcukor.ha pici tejfölt is keversz hozzá, jobban puhul tőle a kifli.
szia Sütis néne!
kb mekkora mennyiség lesz belőle egy 8 tagu családnak elég ez az adag? köszönöm Móni
szia! szerintem ebben az esetben nyugodtan duplázhatod.:-)
szia!
köszönöm szépen Boldog Ünnepeket!
Szép napot mindenkinek!
Szeretném kérdezni , hogy a sütési időt villany vagy gáz sütőre érted e ?
Megcsináltam!!!!
Isteni finom lett!! Köszönöm!!
Hajdu!
örülök, hogy ízlett!:-) egyébként nekem villany a sütőm, arra írom a hőt és időt.
Szeretném karácsonyra elkészíteni,
mennyivel előtte lehet? Miben tároljam?
Mivel ez töltelékes, én nem ajánlom sokkal előbb elkészíteni. én fémdobozban tartottam.
SZIASZTOK ELMONDANÁ VALAKI ,HOGY MI AZ -FELFUT AZ ÉLESZTŐ?MIRÖL TUDOM ,HOGY JÓ?
Szia!Ma találkoztam először ezzel az oldallal, pont a hókifli receptjét böngésztem mikor úgy döntöttem megcsinálom karácsonyra.2 gyermekem van és elég sokat sütök.Egy kicsit kétkedve fogtam hozzá az új recepthez.Sosem sütöttem még hókiflit!Az első tepsi kisülése után tesztelték a gyerekek.Csak azt láttam hogy állandóan a süti körül sündörögnek.Megkóstoltam és ÉDES ISTENEM!ez fantasztikusan finom!Az első tepsi süti el is fogyott azon nyomban!Köszönöm a receptet!Boldog Karácsonyt!
Szia!
Csak szárított élesztőt kaptam itt Londonban és nagyon féltem, hogy nem fog sikerülni vele, de annyira egyszerű ez a recept, hogy nem lehet elrontani. Egy 7g-os zacskót adtam a fél kg liszthez és szépen megdagadt tőle. Isteni finom lett a diós töltelékkel! Köszi a receptet, el is mentem a kedvenceim közé. :)
Kedves Eri!
Örülök, hogy jól sikerült! :-)
Kedves Sütis Néne!
Keresgéltem ma valami finomság után, amit hétvégén kínálhatok a családnak. Az anyósom ( 85 éves )receptje sajnos elveszett. Köszönöm szépen. Biztos megsütöm a családomnak! :-) ♥
Cinka
Kedves Cinka!
Remélem ízleni fog! :-)
Isteni lett. Köszönöm szépen Sütis Néne. Netes segítséget kérek!!! Hogyan tudom gyorsabban sütni, mint ahogyan fogy??? ;) :-) ♥
Kellemes napot, hetet!
Cinka
Örülök, hogy ízlik! :-)
A problémád viszont, a sütés és fogyás dolgában, sajnos megoldhatatlan... ;-D
Sziasztok!
Tegnap megsütöttem, és fantörpikus lett! Szárított élesztő volt itthon így hát az futattam fel,imádkoztam,hogy minden jól sikerüljön!
Végeredmény : Már nincs egy darab sem! :D
Párom még éjjel befalatozta az egészet! Karácsonyra követeli a következő adagot! :-) Nagyon dicsérte!
Bátran ajánlom mindenkinek! Elronthatatlan!!!
Tökéletes a recept!Puha és finom!
Köszönöm! :-)
Üdv:
Erzsi
Kedves Erzsi!
További jó étvágyat hozzá, tegnap nálam is elkészült (ismét). :-)
Kedves Sütis néne!
Nagy bajban vagyok... szörnyű édességhiányban szenvedek, és eszembe jutott a kedvenc sütim. Gondoltam hátha tud valaki egy izgalmasabb receptet. :)
Nálad találtam meg. Mondanom sem kell, hogy rögtön dupláztam az adagokat, és imádott kenyérsütőm épp most gyurmázza a történetet. :D A kristálycukrot vanillincukorral már megőröltem, és már kacsintgatok a töltelékfélék felé... Mindjárt holnap van, de annyira kívánom már, hogy elkezdtem magamat emészteni. Hüpp...
Párom meg nem érti, miért vagyok zizi. :D
Köszönöm a receptet, biztosan tökéletes lesz!!!
Amúgy a feltekerés titka, hogy palacsintaként kell kezelni, a végén összecsípni középtájt a tésztát és meghajlítani... jajj, remélem nem voltam túl érthetetlen... :)De ahogy a képen látható, úgy is maga a tökély... csak maradjon benne egy csöpp töltelék, és a tészta szépen süljön át... Végem :(
Köszönöm!!!!!!!!
Kellemes Karácsonyvárást, sütirecept-próbálgatást kívánok!
Kedves Krisha!
Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni fog nektek is. :-)
Tény, hogy a feltekerésnél ügyeskedni kell, de nekem még sosem volt vele nagy problémám, sőt idén már a lányzóm is segített tekergetni! :-)
Kellemes készülődést kívánok neked is!
Kedves Sütis néne!
Már nem először sütöttem meg a hókiflit a te recepted alapján. Eddig mindenki másénál omlósabb és puhább lett, így a tegnapi is. Ma még egy adag lesz, legyen mit elosztogatni.
Köszönet a tuti receptért!
Rita
szívesen, örülök, hogy ennyire ízlik!:-)
Finom a Hókiflid. Van egy pár receptem nekem is, amit a napokban fogok sütni. Olyan süti, amiből nem lehet eleget készíteni. Már az én unokám is tekergeti!:)
Örülök, hogy ízlik! :-) bizony jó receptből sosem elég.
és úgy is van, dolgozzon meg a gyerek is azért az ételért! :-)))
szia! holnap ën is kiprobálom..mert jónak tünik a recept! további sok sikert mindenkinek!
Szia! Jó sütögetést kívánok! :-)
Megjegyzés küldése