2010. november 21., vasárnap | By: Sütis néne

Madeleine


Már jó ideje megvettem ezeket a formákat, de még nem használtam. Eddig.
Tényleg jók , a recept is és a formák is. Lányzómnak is tetszik, segített készíteni is, és mivel ez nem krémes süti, szívesen evett belőle.

Madeleine

Hozzávalók:

-12 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 4 db tojás
- kevés só
-12 dkg cukor
- 1/2 citrom héja
- 1/2 tk. sütőpor


A sütőformákat kivajazzuk, majd hűtőbe tesszük.
Összedolgozzuk a tojást, a sóval, cukorral, citromhéjjal míg a tojás háromszoros méretűre nem duzzad. Ezután következik az olvasztott vaj.
Majd a lisztet, sütőport is belekeverjük.  Formába öntjük (3/4-ed részig) és 13-15 perc alatt aranybarna színűre sütjük.
Ha kihűlt megszórjuk cukorral.

Kakaós változathoz hozzáadunk még 1 ek kakaóport és kevés őrölt fahéjat. Én a sárga masszát kétfelé vettem, és a felébe kevertem kakaót,fahéjat,  így lett 2 féle színű sütim.

2 megjegyzés:

Marika63 írta...

Nekem is vannak ilyen formáim, de bizony még én sem használtam őket. Az én lányom is biztos örül ennek a sütinek, mert ő sem szereti a krémes sütiket. Lehet akármilyen finom ő akkor sem eszik belőle és nem is kívánja, csak a száraz sütiket és persze a pogácsákat szereti. Köszi a receptet.

Sütis néne írta...

Szívesen! :-)
Hja, ki érti ezeket a gyerekeket..nálunk is csak ami szárazabb, vagy csokis, az fogy a részéről.