Melegetek van? Akkor itt egy kis hűsítő fagyi! :-)
Joghurtos ribizli-citrom fagylalt
Hozzávalók:
- 500g natúr joghurt
- 100 g porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 citrom
- egy marék ribizli
A tejszínt a cukorral habbá verjük. A ribizlit sűrű szűrőn átpasszírozzuk, hogy ne maradjon benne a magja és a héja sem. A habhoz hozzácsavarjuk a citrom levét, beletesszük az átpasszírozott ribizlit és a joghurtot. Összekeverjük, majd 1 órát fagyasztóba tesszük .Ezután fagylaltgépben keverjük tovább, és újra mehet a fagyasztóba. Ha már elég kemény, ehetjük is. Nagyon finom, kellemesen savanykás, üdítő-frissítő fagyit kapunk. A színe pedig szép rózsaszínű lesz, hála a ribizlinek. Kimondottam kánikulára ajánlom! :-)
megj.: az én fagyigépem sosem fagyasztja kellőképp keményre a fagyikat, kivéve, ha főzött krémről van szó, de még akkor sem tökéletes. ennél a fagyinál pedig főleg nem, mivel ez alapból hígabb. viszont akkor is jó használni, mert ha a gép után teszem be a fagyóba, akkor már később sem lesz jégkristályos a fagyi.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése