Bea és Mazsi oldalán találtam ezt a receptet, amit a játékuk keretén belül készítettem el.
Itthon olyan nagy sikere lett, hogy bekerült a megtartandó recik közé. Köszönet érte! :-)
Idemásolom az oldalukról az eredetit, zárójelben az én megjegyzéseimmel).
Mustáros-tejfölös héjában sült krumpli
- krumpli (kb 2 kg lehetett)
- tejföl (1 púpos ek.)
- mustár (fél ek.)
- só, bors
- rozmaring
- kakukkfű
- sajt
- (én még tettem bele a medvehagyma darálmányomból is)
A megmosott, félbevágott, tetején átlósan bevagdosott krumplikat megkenem tejföl, mustár, só, bors és apróra vágott rozmaring + kakukkfű keverékével. Tepsibe rendezem, vizet öntök alá(én kb. a krumplik fél- 3/4 éig öntöttem alá vizet) és lefedve 250 fokon addig sütöm, amíg megpuhul(ez nálam kb 1 óra volt, de ez persze függ a krumpli nagyságától, fajtájától, frissességétől) Ezután reszelt sajttal megszórom a tetejét és már csak annyi időre tolom vissza a sütőbe, amíg a sajt szépen ráolvad.
2 megjegyzés:
Sütis néne, ez gyönyörű lett! :) Köszönjük, hogy kipróbáltad a receptünket.
Én is köszönöm! :-)
Megjegyzés küldése