2015. október 4., vasárnap | By: Sütis néne

Sütőtök



Ez nem egy nagy dolog, de gondoltam leírom, én hogyan szoktam sütőtököt sütni.
Próbáltam már fűszeresen, fokhagymával, vajasan, mézzel , olivaolajjal locsolva is. De! A legjobb natúran.
Először is kell hozzá egy sütőtök ugyabár. Az persze lutri, hogy milyen finomat sikerül beszerezni. Most kisebbeket vettem és szerencsére ezek finomak voltak.
Amit tudni kell, hogy célszerű alá vagy fóliát vagy sütőpapírt tenni, mert ragadni fog az alja is.
Én elsőkörben megmosom , kettévágom, kikanalazom a magokat, ha nagyobb a tök akkor még kisebbre szeletelem.
Aztán mehet rá az alufólia, és be a sütőbe kb 180-200 fok. Elég sokáig szoktam sütni, fólia alatt is kb 1 óra, utána fólia nélkül-ez is kb 30-45- perc, amíg úgy látom hogy elkezd picit sötétedni, ilyenkor karamellizálódik, és a végén finom édeskés sütőtököt kapok. A kész sütőtököt több mindenhez fel lehet használni, süteménybe, kenyérbe, kuglófba, stb. de így simán sütve is szeretjük! :-)

2 megjegyzés:

Katalin írta...

de jó, hogy elmondtad
imádom a sütőtököt, én se nagyon macerázom túl, finom mindenhogy

Sütis néne írta...

:-) Így van, kár hogy amit ma sütöttem, nem túl ízletes, de zakuszkába jó lett. :-D