2007. december 20., csütörtök | By: Sütis néne

Gyors túrókrémes torta


A mai torta hirtelen ötlet volt, mivel az apró sütik elfogytak, hiába is sütöm egyfolytában.
Amíg főztem délelőtt , "azuram" ott ténfergett, és kérdezgette van-e valami süti.

Hát, mondtam neki, nincs-( ami félig igaz csak, mivel az apró sütik egy részét jól eldugtam, hogy maradjon karácsonyra is ;-D), de mivel megsajnáltam, gyorsan sütöttem egy tortát.


Túrókrémes torta


Az alap a jól bevált piskótám.
Ehhez szükséges 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, 25 dkg liszt, 1 dl víz, 0.5 dl étolaj.
Én most tettem hozzá fahéjat, és kandírozott narancshéjat is.
Az elkészítését most nem részletezem, mert piskótát mindenki tud sütni. Gondolom én. Ha mégsem akkor szóljon! ;-)


A töltelék: 30 -35 dkg túró, amit kikevertem 1 citrom reszelt héjával, mazsolával, kb. 10 dkg porcukorral és kb. 1 dl tejföllel. Ezt összeturmixoltam és ezzel kentem meg a süteményt, kívül-belül.

Szerintem finom lett, nem lett túl krémes, olyan mintha túrótortát ennék.;-D
De ha valaki krémesebben szereti , lehet hozzá tenni felvert tejszínhabot, vagy ha sűrűbbet akarnánk, egy cs. főtt vanília pudingot.

Szóval ízlés (és idő) dolga.
Mivel én siettem, ezért lett ilyen gyors a krém.
Valószínű gyorsan el is fog fogyni, tehát nem kell attól félni, hogy esetleg megromlik benne a túrós krém! :-D

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Azt kérdezném, hogy mi van a tejszínnel? Gondolom, felverem habbá. Kell hozzá zselatin, mennyi?
Ez kimaradt a receptből? Tudsz segíteni?

Sütis néne írta...

szia!
nem maradt ki, csak én nem tettem bele. úgy írtam, ha valaki szeretne, lehet tenni hozzá.
ha mégis tejszínesen szeretnéd, én nem tennék bele zselatint. köztes megoldás a Hulala hab, azt keményre fel lehet verni, vagy normál tejszínhab habfixálóval.