Omlós pogácsa
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt- én most fele sima, fele teljes kiőrlésűt használtam, és mondhatom nincs különbség sem ízre, sem állagra, a teljesen sima liszteshez képest, csak annyi, hogy így egészségesebb
- fél tk. só
- 25 dkg túró
-tetejére: 1 tojás sárgája, reszelt sajt
Ennyi!nem kell hozzá se sütőpor, se élesztő, se semmi!
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát hűtőbe tesszük, de egy éjjelre is betehető akár...
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. fél ujjnyi vastagra,(de lehet magasabb is) majd kiszaggatjuk.
A tetejét lekenjük tojás sárgájával, és reszelt sajttal megszórjuk.
20-25 perc alatt 160 fokon készre sül!
Nem szabad túlsütni, mert akkor nem lesz jó szaftos, puha, mint amilyen egyébként...;-)
Ó, igen, és érdemes dupla adaggal nekiállni, mert hamar elfogy!:-)))
1 megjegyzés:
nem hogy dupla,hanem megegyszer ugyananyit kell csinalni mert anyira finom hogy csak eszed,eszed es nem tudsz meg alni az evesbol
Megjegyzés küldése