Ribizlis lepény
Hozzávalók:
- ribizli (ki hinné?! ;-D )mennyiség, ki mennyit óhajt bele
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 tk. sütőpor
- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 10 ek tej
- fehérjékhez 20 dkg cukor
A sárgákat kikeverem a 15 dkg cukorral, 3 ek. vízzel, majd mehet hozzá az olvasztott vaj, tej, liszt és sütőpor.
A massza kemény, nem piskóta jellegű, tehát kissé nehézkes elkenni a tepsiben, de próbálkozzunk.
170 fokon 15 percet sül.
Közben a fehérjéket kikeverem a 20 dkg cukorral, belekeverem a ribizlit, és ráteszem a tésztára.
Megy vissza a sütőbe 150 fokon kb. 18 percre.
Finom savanykás-édes sütemény!
3 megjegyzés:
Kedvelem ezt a ribizlis lepényt! Én is szoktam sütni. A gyümölcsöt is lehet variálni, jó kis recept!
Igazi, békebeli, nagymamis süti! :)))
bizony, finom kis süti, az tény! :-)
Megjegyzés küldése