

Gesztenyénél találtam ezt a mennyei házi krémsajt receptet. (egyébként épp a vacsorámat látjátok ;-D )
nagyon finom, nagyon krémes, és semmi adalékanyag! ;-)))
krémsajt házilag:- ahogy én készítettem
Hozzávalók: 2 nagy pohár tejföl, 1 nagy pohár joghurt, 1 nagy pohár kefír, a végén ízesítéshez kevés só, őrölt bors, egyéb friss zöldfűszer
A hozzávalókat a fűszerek kivételével összekeverjük és beleöntjük egy áteresztő anyagba-én ruhapelenkát használtam .
Egy tálat teszünk alá és így hagyjuk lecsöpögni. - gesztenye 8 órát ír, én egy egész éjszakát hagytam.
Ezután kiszedjük a krémet és összekeverjük a fűszerekkel. Én most snidlinggel kevertem össze, de nem az egészet, csak amit épp megettem.
Vékonyan natúran kenve a lányzómnak vajként kentem kenyérre. ;-)
Hűtőben tárolandó.
Ó, és én - mivel először készült - feleztem a fent leírt adagot, (már bánom....) így 450 g tejföl, 225 g kefir, és 225 g joghurt -ból készült.
A végeredmény 360 g krémsajt, a többi savó, amit szintén el fogok használni.
Mindenképp próbáljátok ki, a bolti a nyomába sem ér!!!!!!:-)))
Köszönöm gesztenye! ;-)
4 megjegyzés:
Nagyon finom lehet!Én Dolce Vitánál olvastam hasonlót,joghurtból.Nagyon finom friss kenyérrel!
A vezetés hogy megy?Ne izgulj,én idősebb voltam mint te,meglátod belejössz.
Üdv:Gina
Szia! tényleg finom, joghurtból is jó lehet! ;-)
a vezetésről pedig vagy jót vagy semmit... tehát marad ez utóbbi...;-P ebből már sejthető hogy megy...:-P
Nagyon finom lehet, de én egy másik receptet használok. Érdemes azt is kipróbálni. Még nem vallottam vele kudarcot a süteményeimben.
Krémsajt ahogy én készítem:
2liter házi tejet felforralok, ha felforrt elzárom a tűzhelyet. Ezután beleteszek 2nagy és 1kicsi tejfölt. Jól elkeverem, majd állni hagyjuk kb 10-15 percig.Ezután ruhába merem és lecsepegtetem kb 20-25 percig.Ezután már használható is. Én szeretem legalább 1-2 nappal előbb elkészíteni.
Sütis néne!
MOst találtam rá, hogy Te is elkészítetted, nagyon örülök, szerintem is isteni :-))))
Megjegyzés küldése