Lekváros derelye
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 13 dkg liszt
- 4 dkg vaj
- 1 tojás
- só
- lekvár tölteléknek
A fenti hozzávalókat összegyúrtam, és ment a hűtőbe egy éjjelt. Másnap kinyújtottam, egy nagy csészével kiszaggattam, majd közepére egy tk. (házi)eperlekvárt raktam.
Félbehajtottam,összenyomtam a széleit (nekem van erre szolgáló kis műanyag kütyüm, azzal csináltam. az alsó képen le is fotóztam csupaszon a derelyét, ilyenre tudtam vele elkészíteni) majd forrásban lévő vízben kifőztem. utána porcukros zsemlemorzsába forgattam.
megj. : a recept eredetileg E. Margit oldaláról származik paarizától (én csak kicsit módosítottam rajta)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése