2009. szeptember 7., hétfő | By: Sütis néne

Amerikai palacsintatorta eperöntettel és tejszínhabbal


 
Ez már egy régebben készült finomság, csak eddig még nem posztoltam ( nem ez az egyetlen
;-P). 
A palacsinta tésztát több receptből hoztam össze, a többi saját kútfőből született. ;-)
A férjem pedig pillanatok alatt eltüntette. ;-)


Amerikai palacsintatorta eperöntettel és tejszínhabbal

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt

- 2 tk. sütőpor

- 3 tojás

- 3,3 dl tej

- 4,5 dkg vaj

- 2 ek. cukor

- 3 db banán

- kb.10 dkg friss eper

- 2 dl tejszín

A lisztet kikeverjük a sütőporral. A cukorhoz hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, az olvasztott vajat.
A tojásos masszához hozzáöntjük a lisztet. Letakarva ( folpackkal) fél órára hűtőbe tesszük.

A banánokat meghámozzuk, karikára vágjuk.

Az epret feltesszük főni, kissé megtörjük, ha nem elég édes, tegyünk hozzá kevés cukrot. Csak pár percig főzzük, akkor jó, ha darabos, és nem fől szét teljesen.

A tejszínhabot felverjük.

Egy palacsintasütőt felforrósítunk, majd 3-4 ek.-nyi masszát teszünk rá, kis lángon elkezdjük sütni.
A palacsinta felül lévő részébe ( ami még nyers) belenyomunk kb. 4-5 karika banánt. Megfordítjuk és készre sütjük.

Így sütjük ki az összes tésztát.
Ezután következik az összeálítás. veszünk 1 db palacsintát, megkenjük az eperöntettel , rákanalazunk egy adag tejszínhabot, és befedjük egy újabb palacsintával. Ezt folytathatjuk pár rétegben.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Ez ám a kész bűnbeesés,nagyon szép, s szépek a színek!

Kiskukta írta...

Az én férjem sem vacakolna vele, minden alkatrésze kedvencének mondható!

Sütis néne írta...

Köszönöm! :-)

Wise Lady írta...

ÁÁÁ! Ez nagyon ott van!