2009. november 29., vasárnap | By: Sütis néne

Linzer habkarikával


Andinál láttam még annó ezt a habos linzer receptet. Akkor eldöntöttem, hogy egyszer ki fogom próbálni.
És most itt volt az ideje, adventre el is készült, a hókifli mellé.
Nagyon megtetszett az ötlet és tegnap el is készítettem.
Kicsit ugyan másképp, mert én teljesen elkészítettem a linzert, azaz összeragasztottam kettőt, nem úgy mint Andinál ahol egy darab linzerre került a hab, és ebbe a lekvár.

Ezenkívül én a saját receptből készítettem a linzert és a habkarikát is. Sütés után a linzer felső részére nyomtam a habot, majd ezt szárítottam, 1 órát, 50 fokon, éppúgy mint a habkarika receptemben leírtaknál.

Finom lett és mutatós! Köszönöm az ötletet! :-)))

9 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Jaja, ez a szolnoki ischler, legalábbis ott így hívják.
Gyönyörű lett!

Névtelen írta...

De szépek!!!! :)

Mónika írta...

Gyönyörű, nálam is tervbe véve.:))

Sütis néne írta...

Köszi, Lányok! :-)

Wise Lady! nem is tudtam, hogy van valami egyedi neve is ! mindig tanul az ember! ;-D

libelle írta...

Ezt nállunk ribizligyürünek hivják. kb. 15 éve minden évben sütöm. Nállunk ( Németországban)ez egy ösrégi szokás, hogy az elsö Adventre az összes Advent "keksz" megvan sütve. Minden évben fogadom, hogy csak 5-6 félét sütök.Mindig több lessz. Ebben az évben 12 félét sütöttem, ellenben a mennyiséget nem dupláztam meg. Amenyiben megengeded nekem van egy egyszerübb rezeptem a habra. 2 tojásfehérje és kétszer átszitált puderzucker. Nagyon kemény habbá verni a fehérjét az eljárás ismeretes. Ezt a félig megsült kekszre nyomni és 160° kb.8-10 percig sütni. Egyébként mindig szeretem a blogodat olvasni és csodálni is. Szivélyes Üdvözlettel és nagyon szèp karácsony elötti Advent idöt kivánok. Libelle

libelle írta...

nagyon trehány vagyok, nem olvastam el amit irtam. a két tojásfehérjéhez tartozik 100 gr. puderzucker. libelle

Sütis néne írta...

Libelle! köszönöm a tippet és a dícséretet! :-) 12 féle sütit sütöttél?! nem semmi...kíváncsi lennék miféle az a 12... ;-)
nekem sajnos kevés időm van így munka mellett, pedig biztos több készülne nálunk is.

libelle írta...

Szivesen irom amennyiben érdekel. Shortbread ( nekem a legfinomabb) és a legegyszerübb. Málnarózsák, Lusia´s Karácsonyikeksze,Ribizligyürük,Rumkarikák,Mandulacsókok, Zitromgyürük, Narancskeksz, Mohakonyha Mézeskalácsa, Wilmos(pálinkás) keksz, Elisen-Lebkuchen, kokuszcsók-és csokoládéscsok. ( ezt egynek számitom) Ezenkivül a falucskának ( ahol lakunk az év nagyrészében) ovodásainak sütöttem kis rénszarvasokat. Persze rezeptem ettöl több van, ellenben vannak olyanok amiket az ember mindig megismétel mert ( jólbeváltak. ) Szivélyes Üdv. Libelle

Sütis néne írta...

libelle!
ezek nagyon jól hangzanak, bár bevallom nem sok neve ismerős közülük. ;-P