Eszterlánc blogján találtam ezt a receptet.
Tényleg nagyon finom, én csak annyiban módosítottam, hogy a tésztájába tettem 1 dkg élesztőt is(ezt mindig teszek a pitébe, mert sokkal puhább lesz tőle).
Az almát pedig mindig lecukrozom, úgy kiereszti a levét (amit utána megiszok) , majd kinyomkodom és így teszem a tésztára. Így nem áztatja el. Alá zsemlemorzsát szórok, a tetejére meg fahéjat. Persze van mikor meg is párolom, ez kedvfüggő.
tehát a recept:
Reszelt almás
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor- (itt már csökkentettem az eredeti 20-dkg-ról, de még ez is sok ,szerintem 10 dkg is elég)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 3 tojás sárgája (én 2-őt tettem bele)
- 3 evőkanál tejföl
- 1 dkg élesztő
Ezeket összegyúrtam, nagyobbik felét hűtőbe tettem(2/3-ad), a kisebbiket (1/3-ad) pedig a fagyasztóba. Míg a tészta pihent, addig meghámoztam és lereszeltem 1 kg almát. Az almát a fent leírt módon készítettem el.
A tésztát ezután sütőpapíros kerek formába nyújtottam, erre ment az alma, majd ráreszelve a felső réteg tészta .
160 fokon sült kb 25 percig .
3 megjegyzés:
Ezt a fajta almásat mi is nagyon szeretjük!
nálunk is hamar elfogyott...:-)
Én is sütök ilyet, nálunk almás-borzas a neve:)) De én megpárolom az almát.
Megjegyzés küldése